«Εκλεκτό» Λευκό Τυρί

Το «Εκλεκτό» Λευκό Τυρί Καλογεράκη ή αλλιώς και γνωστό ως τυρί άλμης, παρασκευάζεται με τη παραδοσιακή τεχνική που χρησιμοποιούμε στο Κρητικό Παραδοσιακό τυρί μας (Φέτα). Η διαφορά που κάνει το λευκό τυρί μας να ξεχωρίζει είναι πως για την παρασκευή του χρησιμοποιείται αγελαδινό γάλα αντί για μείγμα πρόβειου και γίδινου. Ωριμάζει και διατηρείται στην άλμη.

Υφή και χρώμα: Χαρακτηρίζεται ως ένα μαλακό επιτραπέζιο τυρί υψηλής ποιότητας, χρώματος λευκού με λίγες έως και καθόλου οπές

Γεύση: Ελαφρά όξινη και υφάλμυρη γεύση.

«Συστατικό επιτυχίας»: Η σταθερά άριστη ποιότητα και γεύση της βασικής μας πρώτης ύλης, του γάλακτος, βασίζεται στο γεγονός ότι προέρχεται από ζώα που βόσκουν ελεύθερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης και τρέφονται από την πλούσια σε θρεπτικά συστατικά χλωρίδα του νησιού.

Η διαδικασία παραγωγής όλων μας των προϊόντων είναι πιστοποιημένη με το πρότυπο διασφάλισης ποιότητας ISO22000:2018 καθώς επίσης και το διεθνές πρότυπο IFS.

TIPS

Το «Εκλεκτό» Λευκό Τυρί Καλογεράκη αποτελεί εξαίσιο γέμισμα για πίτες.

Μπορεί να μπει σε μικρά κομμάτια στη χωριάτικη σαλάτα ή να συνοδεύσει ποικιλία κρεατικών.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Σύνθεση:

max 90% παστεριωμένο αγελαδινό γάλα (συμπυκνωμένο ή αφυδατωμένο), min 10% αιγοπρόβειο ανθόγαλο, οξυγαλακτική καλλιέργεια, πυτιά, χλωριούχο ασβέστιο, αλάτι.


Συνθήκες συντήρησης: 

Θερμοκρασία διατήρησης σε ψυκτικό θάλαμο: 2 έως 6°C 


 

Χημικές Ιδιότητες:

Μέγιστη λιποπεριεκτικότητα επί ξηρού: 40%
Μέγιστη υγρασία: 58%


Διατροφική δήλωση ανά 100 g:

Ενέργεια / Θερμίδες:

1260 kj / 304 kcal

Λιπαρά:

εκ των οποίων κορεσμένα:

25.6 g

17.27 g

Υδατάνθρακες

εκ των οποίων σάκχαρα:

1.79 g

0.1 g

Πρωτεΐνες:

16.7 g

Αλάτι:

2.2 g

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ

Το «Εκλεκτό» Λευκό Τυρί Καλογεράκη διατίθεται με τον πιο παραδοσιακό τρόπο: χύμα από το δοχείο των 16kg. Ζητήστε το με το όνομά του στην ποσότητα που εσείς θέλετε.

Για τους επαγγελματίες υπάρχει και το δοχείο των 2kg.

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin