Γραβιέρα & Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ

Θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή τυριά στην Ελλάδα και κατέχει περίοπτη θέση στις προτιμήσεις παγκοσμίως. Είναι σύμβολο της παραδοσιακής Κρητικής διατροφής με τεράστια ιστορία παρασκευής στο νησί μας εδώ και αιώνες.

Η Γραβιέρα Καλογεράκη είναι γνωστή για την εξαιρετική της ποιότητα, τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής από αιγοπρόβειο γάλα, την αγνότητα των συστατικών της και την μοναδικά υπέροχη γεύση της. Ωριμάζει τουλάχιστον για 3 μήνες.

Υφή και χρώμα: Χαρακτηρίζεται ως ένα πολύ ανοιχτό κίτρινο, σκληρό επιτραπέζιο τυρί με ασύμμετρες τρύπες και απαλή υφή.

Γεύση: Έχει μεστή γεύση, υπόγλυκη και ελαφρώς υφάλμυρη, πλούσιο άρωμα αγνού αιγοπρόβειου γάλακτος και αφήνει μια πληθωρική ιδιαίτερα ευχάριστη γεύση.

«Συστατικό επιτυχίας»: Η σταθερά άριστη ποιότητα και γεύση της βασικής μας πρώτης ύλης, του γάλακτος, βασίζεται στο γεγονός ότι προέρχεται από ζώα που βόσκουν ελεύθερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης και τρέφονται από την πλούσια σε θρεπτικά συστατικά χλωρίδα του νησιού.

Η διαδικασία παραγωγής όλων μας των προϊόντων είναι πιστοποιημένη με το πρότυπο διασφάλισης ποιότητας ISO22000:2018 καθώς επίσης και το διεθνές πρότυπο IFS.

TIPS

Η Γραβιέρα μπορεί να καταναλωθεί ως κύριος μεζές, ως σαγανάκι, σε μικρά κομμάτια στη σαλάτα, σε τοστ και γενικά συνοδεύοντας ότι φαγητό υπάρχει στο τραπέζι μας.

Υψηλού επιπέδου γαστρονομικός συνδυασμός αποτελεί η γραβιέρα με το πεπόνι που μπορεί να σερβιριστεί ως επιδόρπιο.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Σύνθεση:

Παστεριωμένο πρόβειο γάλα min 80%, παστεριωμένο γίδινο γάλα max 20%, οξυγαλακτική καλλιέργεια, πυτιά, αλάτι.


Συνθήκες συντήρησης: 

Θερμοκρασία διατήρησης σε ψυκτικό θάλαμο: 2 έως 6°C 


Χημικές Ιδιότητες:

Ελάχιστη λιποπεριεκτικότητα επί ξηρού: 45%
Μέγιστη υγρασία: 38%


Διατροφική δήλωση ανά 100 g:

Ενέργεια / Θερμίδες:

1726 kJ / 416 kcal

Λιπαρά:

εκ των οποίων κορεσμένα:

33.8 g

22.16 g

Υδατάνθρακες

εκ των οποίων σάκχαρα:

1.2 g

0.1 g

Πρωτεΐνες:

26.5 g

Αλάτι:

1.8 g

 

 

 

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ

Φροντίζουμε ώστε να βάζετε στο τραπέζι σας το πιο νόστιμο τυρί με την υπογραφή Καλογεράκη και στο μέγεθος που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Ζητήστε να σας κόψουν την ποσότητα που επιθυμείτε από ένα μεγάλο κεφάλι Γραβιέρα από κρητικό αιγοπρόβειο γάλα Καλογεράκη ~2kg είτε ~2,5kg.

Το «Γραβιέρακι» θα σας λύσει τα χέρια καθώς πρόκειται για ένα μικρό κεφάλι σε αεροστεγή συσκευασία μόλις ~1,5kg.

Βρείτε επίσης στα ψυγεία τυροκομικών προϊόντων Γραβιέρα Καλογεράκη σε κομμάτι ~2kg ή 300g, μέσα σε αεροστεγή συσκευασία για εύκολη μεταφορά και αποθήκευση στο ψυγείο σας.

 

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin