Χτίζοντας γερά θεμέλια

Όλα ξεκινούν το 1949 από έναν άνθρωπο δραστήριο και πολυάσχολο, τον παππού Εμμανουήλ Καλογεράκη. Το μεράκι του και η αγάπη του για τα τυριά τον οδήγησαν στην τυροκομία.

Μαζί με το γιό του Βαγγέλη, ξεκινούν έναν μεγάλο αγώνα και καταφέρνουν από ένα μικρό καζάνι στην άκρη του σπιτιού να μεταβούν στο πρώτο εργοστάσιο, στο χωριό Σμάρι, στο Καστέλι Πεδιάδος. Οι αγνές πρώτες ύλες της Κρητικής γης γίνονται το όπλο τους.

 

Από την Κρήτη στην Αθήνα και όλη την Ελλάδα.

Το 1985 ένα φορτηγάκι γεμάτο μεγάλα «κεφάλια» Κρητικής Γραβιέρας μπαίνει στο καράβι για την Αθήνα. Ήταν τότε που το πλέον εύγεστο τυρί έκανε το πρώτο του δρομολόγιο για την πρωτεύουσα.

Από το 1995 και μετά, το κωδικολόγιο αρχίζει να μεγαλώνει. Εκτός από Γραβιέρες και μαλακά τυριά, στη λίστα προστίθενται και τα εδέσματα.

Το 1998 ξεκινά να λειτουργεί στη βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου το κέντρο διανομής της εταιρίας Καλογεράκη. Σε έναν ιδιόκτητο χώρο 1500 τετραγωνικών στεγάζονται τα γραφεία, οι χώροι αποθήκευσης και οι θάλαμοι-ψυγεία.

Η διανομή έχει πλέον ανοίξει και τα Κρητικά τυριά Καλογεράκη μπαίνουν σιγά σιγά στο οικογενειακό τραπέζι όλων των Ελλήνων.

Χτίζοντας γερά θεμέλια

Η οικογένεια μεγαλώνει

Αρχές του 2000, οι απαιτήσεις έγιναν τέτοιες που οδήγησαν στη μεταφορά του εργοστασίου στη νέα σύγχρονη ιδιόκτητη μονάδα παραγωγής, λίγα χιλιόμετρα παραπέρα από το αρχικό σημείο. Μέσα στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, εκτάσεως 25.000 τετραγωνικών μέτρων στο Σμάρι, επεξεργάζονται τώρα 60 τόνοι γάλακτος ημερησίως.

Το ίδιο έτος ξεκινούν οι εξαγωγές. Η εταιρία είναι πλέον έτοιμη να προσφέρει υπέροχες κρητικές γεύσεις και να μεταφέρει την Κρητική κουλτούρα σε όλο τον κόσμο.

 

Αέρας ανανέωσης.

Στόχος της εταιρίας Καλογεράκη είναι η ανάπτυξη και η μύηση των Ελλήνων αλλά και των ανθρώπων εκτός συνόρων, στην Κρητική διατροφή κομμάτι της οποίας είναι και τα τυροκομικά.

Τα 40 άτομα που αποτελούν το δυναμικό της εταιρίας δεν σταματούν να αφουγκράζονται τις τάσεις της αγοράς και να κυνηγούν την ανανέωση.

«Ακολουθούμε πιστά την παράδοση και την εμπλουτίζουμε με μεράκι, αγάπη, πάθος και εμπειρία» είχε πει ο Ευάγγελος Καλογεράκης που κοιτά πλέον με περηφάνια τα παιδιά του να ακολουθούν τη συμβουλή του.

Η οικογένεια μεγαλώνει
pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin