XXL πεϊνιρλί με 3 τυριά

  • 35
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 25
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 6
    Μερίδες
  • 1
    Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

400γρ. Γλυκιά Μυζήθρα Καλογεράκη

300γρ. Παραδοσιακά Κρητικό Τυρί Καλογεράκη

240γρ. Premium Γραβιέρα με 5 πιπέρια Καλογεράκη

1 αυγό χτυπητό

400γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

8γρ. μαγιά

240γρ. χλιαρό νερό

1κ.γ. αλάτι

μια πρέζα ζάχαρη

20γρ. αιγοπρόβειο βούτυρο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και το νερό χλιαρό, ανακατεύουμε ελαφρά, σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και αφήνουμε 15' στην άκρη να ανεβεί η μαγιά.

Μετά προσθέτουμε και το αλεύρι με το αλάτι μέσα και ζυμώνουμε με μίξερ πέντε λεπτά σε ζυμάρι.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και αφήνουμε την ζύμη 20' να φουσκώσει.

Στο μεταξύ σε ένα μπολ τρίβουμε με το χέρι την Γλυκιά Μυζήθρα Καλογεράκη, το Παραδοσιακά Κρητικό Τυρί και βάζουμε και τα 2/3 της Premium Γραβιέρας με 5 πιπέρια τριμμένη στον χοντρό τρίφτη, την υπόλοιπη θα την βάλουμε να λιώσει από πάνω. Βάζουμε και το αυγό και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε και πατάμε με το κουτάλι τα τυριά να ομογενοποιηθούν όλα.

Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο και ρίχνουμε το ζυμάρι πάνω, το ανοίγουμε σε μεγάλο οβάλ σχήμα με το χέρι. Βάζουμε λίγο αλεύρι στα χέρια για να μη κολλάει το ζυμάρι.

Στο κέντρο βάζουμε με ένα κουτάλι τη γέμιση χωρίς να πάμε προς τις άκρες και τη πατάμε λίγο με το κουτάλι τη γέμιση.

Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα να κλείσουν σα βάρκα και στα τελειώματα το γυρνάμε λίγο το ζυμάρι να κλείσει.

Από πάνω ρίχνουμε και την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα.

Μεταφέρουμε το πεϊνερλί σε ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210C - αέρα για 25’.

Μόλις βγει καυτό από τον φούρνο αλείφουμε το βούτυρο πάνω στη γέμιση και πάνω στη ζύμη γύρω γύρω.

Απολαμβάνουμε αμέσως ζεστό στο κέντρο του τραπεζιού για κόβουν όλοι μαζί και να τρώνε!

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin