Πανακότα με γλυκιά Μυζήθρα

  • 20
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 10
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 4
    Μερίδες
  • 2
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά:

400 γρ. γάλα

200 γρ. κρέμα γάλακτος

300 γρ. Μυζήθρα γλυκιά Καλογεράκη

100 γρ. μέλι

1 βανίλια

10 γρ. φύλλα ζελατίνης

300 γρ. βερίκοκα

50 γρ. μέλι

Εκτέλεση:

Σε κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα και το μελι μέχρι να αρχίσει να αχνίζει. Σε μπολ με παγωμένο νερό μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης. Μόλις ζεσταθεί αρκετά το μείγμα του γάλακτος στραγγίζουμε με τα χέρια μας τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπλέντερ, προσθέτουμε τη μυζήθρα και αλέθουμε πολύ καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Για τη σάλτσα:

Βάζουμε τα βερίκοκα κομμένα στα τέσσερα μαζί με το μέλι, ελάχιστο νερό, και βράζουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία σάλτσα.

Για το σερβίρισμα:

Bυθίζουμε τα φορμάκια σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζουμε σε πιάτο. Προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα.

Tips: Για έξτρα φρεσκάδα μπορούμε να σερβίρουμε και με λίγο ακόμη φρέσκο βερίκοκο. Σερβίρουμε αμέσως από το ψυγείο γιατί λόγω ζέστης μπορεί εύκολα να αρχίσει να λιώνει η πανακότα.

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin