Παλμιέ με Γλυκιά Μυζήθρα, σταφίδες, κανέλα & μέλι

  • 10
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 30
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 15
    Μερίδες
  • 2
    Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Για 16 ΠΑΛΜΙΕ

1 φύλλο σφολιάτας

1/3 της κούπας ζάχαρη κρυσταλλική

400γρ. Γλυκιά Μυζήθρα Καλογεράκη

1 κ.σ. κανέλα

1/2 κούπα σταφίδες ξανθές

Για τη σος μελιού

4κ.σ. μέλι

4κ.σ. βούτυρο

3 σταγόνες χυμό λεμονιού

1 ξυλάκι κανέλας

200ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε την σος μελιού πρώτα γιατί θέλουμε να σταθεί και να σφίξει. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το μέλι, το βούτυρο και το ξυλάκι κανέλας, σε μέτρια φωτιά λίγα λεπτά να λιώσουν μαζί, βάζουμε και τις σταγόνες λεμονιού, μετά από 1' και την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση. Κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε σε ένα μπολ. Όσο θα κρυώνει θα γίνεται πιο πηχτή η σος.

Η σφολιάτα να είναι ξεπαγωμένη αλλά κρύα από το ψυγείο για να δώσουμε πιο εύκολα σχήμα. Τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας πάνω σε λαδόκολλα, κόβουμε 8 λωρίδες μακρόστενες στη φαρδιά πλευρά και μετά κάθε λωρίδα στη μέση. Έχουμε τώρα 16 ορθογώνια κομμάτια ζύμης.

Σε κάθε κομμάτι ζύμης πασπαλίζουμε ζάχαρη, από πάνω βάζουμε τη Γλυκιά Μυζήθρα Καλογεράκη που έχουμε μαλακώσει σε ένα μπολ με μαρίζ για να μην τρίβεται, τη πατάμε και με τα δάχτυλα καλά να είναι μια στρώση πάνω στη ζύμη και να μη φεύγει καθώς θα τυλίγουμε. Βάζουμε και λίγες σταφίδες εδώ και εκεί.

Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολλάκι από τη μεγαλύτερη σε μήκος πλευρά, διπλώνουμε το μακρόστενο ρολλάκι στη μέση, πατάμε λιγάκι την άκρη να κλείσει η ζύμη και μετά κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι αντίθετα κατά μήκος και ανοίγουμε τα δυο κομμάτια που κόψαμε σαν πεταλούδα για να δώσουμε το σχήμα καρδιάς.

Κάνουμε το ίδιο για όλα τα κομμάτια ζύμης και τοποθετούμε τις καρδιές σε ταψί με λαδόκολλα.

Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε τις καρδιές.

Ψήνουμε στους 170C -αέρα-25' περίπου μέχρι να χρυσαφίσουν.

Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο και είναι ζεστά τα αλείφουμε με ένα πινέλο με την σος μελιού.

Τα σερβίρουμε με την υπόλοιπη σος μελιού σε μπολάκι στο πλάι για να βουτάμε ή σερβίρουμε σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με σος!

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin