Σαλάτα με μαριναρισμένα λαχανικά, ταχίνι και Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. 7μηνης Ωρίμανσης

  • 120
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 15
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 4
    Μερίδες
  • 2
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά


Για την σαλάτα
150 g κόκκινο λάχανο
50 g μπρόκολο
50 g κουνουπίδι
50 g φοινόκιο
1 καρότο
2 μανιτάρια
1 κολοκυθάκι
2 κουταλιές της σούπας μάραθο
¼ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
150g  Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. 7 μηνών Ωρίμανσης Καλογεράκη
Μαύρο σουσάμι
 

Για το ντρέσινγκ
80 g ταχίνι
30 g μέλι
40 ml ελαιόλαδο
30 ml ζεστό νερό
30 ml λευκό ξύδι μπαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Πιπέρι

 

Συνταγή από: Funky Cook funky cook

 


Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής, κόβουμε σε λεπτές φέτες το κολοκυθάκι, το καρότο, τα μανιτάρια και το φοινόκιο. Επίσης, σε μικρές φουντίτσες κόβουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι.

Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο, βαθύ πιάτο όλα τα παραπάνω λαχανικά και προσθέτουμε, κομμένη σε κύβους, τη Γραβιέρα Κρήτης Π.ΟΠ. 7 μηνών Ωρίμανσης.

Στη συνέχεια, σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και ανακατέβουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Κρατάμε λίγη ποσότητα για το σερβίρισμα και με το υπόλοιπο περιχύνουμε τα λαχανικά. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να πάρουν τα αρώματα του μείγματος.

Ψιλοκόβουμε το κόκκινο λάχανο και το τοποθετούμε σε σαλατιέρα. Από πάνω προσθέτουμε τα μαριναρισμένα λαχανικά με τη Γραβιέρα Κρήτης Π.ΟΠ. 7 μηνών Ωρίμανσης και το υπόλοιπο ντρέσινγκ. Πασπαλίζουμε τη σαλάτα με το μαύρο σουσάμι, το ψιλοκομμένο μάραθο και σερβίρουμε.

 

Tips:

  • Αντί για κόκκινο λάχανο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λευκό λάχανο ή ποικοιλία πράσινης σαλάτας.
pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin