Τα οφέλη της υγιεινής διατροφής για τον ανθρώπινο οργανισμό

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, χαρακτηρίζεται από έντονους ρυθμούς καθημερινότητας, στρες και πολλές υποχρεώσεις κι έτσι, απαιτείται από τον οργανισμό μας να μπορεί να αντεπεξέλθει σε όλες αυτές τις δυσκολίες.

Για να μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυτόν τον τρόπο ζωής, οφείλουμε να ακολουθούμε υγιεινή διατροφή, καθώς η διατροφή είναι η ασπίδα του οργανισμού μας. Τι σημαίνει όμως υγιεινή διατροφή;

Υγιεινή διατροφή σημαίνει: Συχνά και υγιεινά γεύματα, δημιουργία γευμάτων χαμηλών σε λιπαρά, τα οποία τα καθιστούν εύπεπτα και ανάλαφρα για τον οργανισμό και ταυτόχρονα, μας επιτρέπουν να συνεχίζουμε την καθημερινότητά μας, χωρίς προβλήματα δυσπεψίας, τυμπανισμού, παλινδρομήσεων και υπνηλίας.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να περικλείουμε στο διαιτολόγιό μας, τρόφιμα από όλες τις διατροφικές ομάδες. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα φρούτα, τα λαχανικά, το αβγό, το ψάρι, το κρέας και τα αμυλούχα τρόφιμα συμβάλλουν καταλυτικά στη σωστή λειτουργία του οργανισμού και του δίνουν την ενέργεια και την ευεξία που χρειάζεται καθημερινά!

Η Γραβιέρα light Καλογεράκη, συνδυάζει με απόλυτη επιτυχία την παράδοση της Κρήτης με τα χαμηλά λιπαρά. Καταναλώνοντας Γραβιέρα light Καλογεράκη, μπορούμε να δημιουργήσουμε γεύματα ανάλαφρα και γευστικά για όλη την οικογένεια χωρίς να επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας με παραπάνω λιπαρά και αλάτι.


Με την υπογραφή του Διαιτολόγου - Διατροφολόγου Δασκαλάκη Άγγελου, μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων - Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ)

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin