Αρνάκι με "Prince" Έδεσμα γιαούρτης και Premium Γραβιέρα με 5 πιπέρια
-
20Λεπτά προετοιμασίας
-
120Λεπτά μαγειρέματος
-
6Μερίδες
-
2Βαθμός Δυσκολίας
Υλικά:
1 ½ κ. αρνάκι μπούτι σε μερίδες
3 σκ. σκόρδο
5 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
Χυμό από 2 λεμόνια
½ φλ. ελαιόλαδο
500 γρ. "Prince" Έδεσμα με καλλιέργεια γιαούρτης Καλογεράκη
200 γρ. Premium Γραβιέρα με 5 πιπέρια Καλογεράκη (σε κύβους)
2 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το κρέας, αλατίζουμε καλά, προσθέτουμε πιπέρι και μεταφέρουμε σε πήλινο σκευος ή βαθύ ταψί. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου, θυμάρι, περιχύνουμε με το λεμόνι και το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ½ ώρα. Στη συνέχεια, αφαιρούμε από τον φούρνο και μεταφέρουμε τα υγρά του σκεύους σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το "Prince" Έδεσμα με καλλιέργεια γιαούρτης Καλογεράκη και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε το κρέας με το μείγμα και από πάνω βάζουμε την Premium Γραβιέρα με 5 πιπέρια Καλογεράκη σε όλη την επιφάνεια. Κλείνουμε και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμη μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Tips:Εάν θέλουμε πιο έντονο χρώμα στην επιφάνεια ξεσκεπάζουμε τα τελευταία 10 λεπτά.