Pinsa με Premium Γραβιέρα με 5 Πιπέρια

  • 600
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 15
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 8
    Μερίδες
  • 2
    Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Για την pinsa:

400γρ. αλεύρι γ.ο.χ κ επιπλέον για μετά

100γρ. αλεύρι ρυζιού

4γρ. μαγιά σε σκόνη

300γρ. νερό χλιαρό προς κρύο

1κ.σ. ελαιόλαδο

1κ.σ. ζάχαρη

1κ.γ. αλάτι

Για επάνω στην pinsa:

150γρ. σαλάμι αέρος κομμένο σε λεπτές φέτες

200γρ. Premium Γραβιέρα με 5 πιπέρια Καλογεράκη

2κ.σ. κουκουνάρι

1/2 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες

1 κούπα σταφύλια φράουλα

1 φλυτζάνι σταφύλια σταφίδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα δυο άλευρα και κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο, μέσα ρίχνουμε την μαγιά και την ζάχαρη, στην άκρη μακριά από την μαγιά ρίχνουμε το αλάτι.

Ρίχνουμε το νερό αρκετά χλιαρό και το ελαιόλαδο και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε όλα τα υλικά για να κάνουμε το ζυμαράκι χωρίς να ζυμώνουμε. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη για 30 λεπτά, έπειτα ανοίγουμε και διπλώνουμε κάποιες φορές ξανά με ξύλινη κουτάλα το ζυμάρι χωρίς να ζυμώνουμε και πάλι. Το σκεπάζουμε ξανά και το αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο για να ψήσουμε το πρωί την Pinsa ή κάνουμε την διαδικασία το πρωί για την απολαύσουμε το βράδυ. Θέλει έστω 10 ώρες να μείνει.

Την επόμενη μέρα λοιπόν ρίχνουμε το ζυμάρι πάνω σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και το χωρίζουμε στα δυο.

Κάνουμε δυο μπάλες με τα χέρια κάθε ζύμη. Και κάθε μια μπάλα την τοποθετούμε σε ταψί. Λαδώνουμε τα χέρια μας με λίγο λάδι και πατάμε τη ζύμη με τα δάχτυλα να κάνουμε ένα οβάλ και πάχος 5χιλ. Το ίδιο κάνουμε και για τη δεύτερη μπάλα ζύμης.

Ψήνουμε τις οβάλ pinsa σε προθερμασμένο φούρνο για 10' στους 200C μετά τις αφαιρούμε από τον φούρνο και στρώνουμε πάνω την γραβιέρα κόβοντας την με πίλερ σε λωρίδες φαρδιές ή και τριμμένη, τα σταφύλια εδώ και κει, το κουκουνάρι και τις λεπτές φέτες κρεμμυδιού. Ψήνουμε ξανά για αλλά 5' να λιώσει η γραβιέρα.

Μόλις βγουν ζεστές από τον φούρνο βάζουμε και στις δυο και το σαλάμι αέρος εδώ και κει κομμένες στη μέση οι φέτες ή και ολόκληρες όπως μας αρέσει.

Σερβίρουμε αμέσως ζεστές!

 

 

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin