Ντοματοκεφτέδες με Premium Γραβιέρα με 5 πιπέρια

  • 15
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 10
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 8
    Μερίδες
  • 2
    Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

800γρ. ντομάτες σφιχτόσαρκες και ώριμες

200γρ. Premium Γραβιέρα με 5 πιπέρια Καλογεράκη

2 κρεμμύδια ξερά μέτρια ψιλοκομμένα

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα χωρίς το πράσινο μέρος

1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

1κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

8-10κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.

1κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 αυγό

αλάτι

σπορέλαιο και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις ντομάτες και τις σκουπίζουμε καλά. Τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε μαλακά με ένα μαχαίρι αν έχουν ζουμιά με σπόρια και μετά ψιλοκόβουμε καλά την κάθε ντομάτα. Κάθε ντομάτα που ψιλοκόβουμε τη βάζουμε σε σίτα με μπολ από κάτω να στραγγίζουνε τυχόν ζουμιά. Γιαυτό είναι σημαντικό να έχουμε διαλέξει εξ αρχής σφιχτόσαρκες ντομάτες.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα κρεμμύδια τα ξερά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι απαλά για να μην βγάλουν πολλά ζουμιά οι ντομάτες αλλά να αναμιχθούν και τα 3 υλικά καλά.

Προσθέτουμε μετά και την Premium Γραβιέρα με 5 πιπέρια Καλογεράκη τριμμένη στον τρίφτη από τη χοντρή πλευρά, το αυγό χτυπημένο, τον δυόσμο, τον βασιλικό, μια πρέζα αλάτι, το μπέικιν και τις 7-8κ.σ. αλεύρι. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μαλακά και πάλι και αν δούμε ότι χρειάζεται βάζουμε και άλλες 1-2κ.σ. αλεύρι. Θέλουμε να έχουμε ένα χυλό και όχι να πάρει πολύ αλεύρι γιατί μετά το τηγάνισμα θα είναι σα να τρώμε τηγανίτες. Γιαυτό άλλωστε ρίχνουμε τους ντοματοκεφτέδες με κουτάλι μέσα στο τηγάνι, δεν πλάθονται.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι σπορέλαιο μαζί με λίγο ελαιόλαδο ίσα να σκεπάζονται οι κεφτέδες.

Μόλις κάψει βάζουμε με ένα κουτάλι λίγους λίγους τους κεφτέδες μέσα στο τηγάνι για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού αν βάλουμε πολλούς μαζί.

Αφήνουμε 2-3' κάθε κεφτέ να πάρει χρώμα και μετά αναποδογυρίζουμε να πάρει άλλο τόσο και από την άλλη πλευρά. Δεν τους γυρίζουμε συνέχεια για να μην διαλύονται και να μην ρουφήξουν πολύ λάδι στο τηγάνισμα.

Τους βάζουμε μόλις βγουν από το τηγάνι σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το λάδι από το τηγάνισμα.

Τους τρώμε αμέσως ζεστούς όσο ακόμη η γραβιέρα είναι μαστιχωτή!

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin