Αλμυρή πουτίγκα με κουλούρι Θεσσαλονίκης, ντοματίνια, πέστο & Ξυνομυζήθρα Κρήτης ΠΟΠ

  • 30
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 30
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 4
    Μερίδες
  • 1
    Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

3 κουλούρια σουσαμένια Θες/νίκης

100ml κρέμα γάλακτος

100ml γάλα πλήρες

3 αυγά

1κουτ.του γλυκού αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

300γρ. Ξυνομηζήθρα Κρήτης Π.Ο.Π Καλογεράκη

3κ.σ. Prince Έδεσμα με καλλιέργεια γιαούρτης Καλογεράκη

250γρ. πολύχρωμα ντοματίνια

2κ.σ.πέστο

1/2 κ.σ. ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, πιπέρι και τα αυγά.

Σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος 20εκ.. περίπου βάζουμε τα κουλούρια κομμένα σε κομμάτια και αφού στη μέση τα έχουμε κόψει με μαχαίρι κατά μήκος και τα έχουμε αλείψει με την Ξυνομυζήθρα Κρήτης ΠΟΠ Καλογεράκη ανακατεμένη με το Prince Έδεσμα με καλλιέργεια γιαούρτης Καλογεράκη σε πλούσιες στρώσεις. Κρατάμε λίγο μόνο από το μίγμα αυτό για το σερβίρισμα.

Περιχύνουμε με το μίγμα με το γάλα και τα αυγά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε 30' να σταθεί.

Μετά ανάμεσα από τα κουλούρια βάζουμε και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση εδώ και κει και τα αλατίζουμε ελαφρά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 30'.

Σερβίρουμε ζεστή με το πέστο εδώ και κει και λίγο από το μίγμα με την ξυνομυζήθρα! Ρίχνουμε και το ελαιόλαδο και απολαμβάνουμε!

 

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin