Ψωμάκια γεμιστά με Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ 7μηνης Ωρίμανσης, πολύχρωμες πιπεριές και αυγό

  • 480
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 40
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 6
    Μερίδες
  • 2
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά

200gr Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ 7μηνης Ωρίμανσης Καλογεράκη

2 κίτρινες πιπεριές

2 πορτοκαλή πιπεριές

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

6 αυγά, ένα για το κάθε ψωμάκι

 

Για τα ψωμάκια:

700gr αλεύρι λευκό δυνατό

1 μαγιά νωπή

1 πρέζα ζάχαρη

1κουτ.του γλυκού αλάτι

2κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Χλιαρό νερό όσο πάρει

1/2 κεφάλι σκόρδα

350gr Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ 7μηνης Ωρίμανσης Καλογεράκη

 

Συνταγή από το “Eatme”: 

 

Εκτέλεση

Κόβουμε στη μέση ένα ολόκληρο κεφάλι σκόρδο, περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο και αλάτι, το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και σε ένα ταψάκι να ψηθεί στον αέρα στους 200C για 30' περίπου μέχρι να μαλακώσει.

Σε μια κούπα χλιαρό νερό βάζουμε τη νωπή μαγιά μαζί με τη ζάχαρη τη διαλύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε σκεπασμένο 15' να αρχίσει να δουλεύει η μαγιά.

Σε ένα μπολ μεγάλο βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι στην άκρη, το λάδι, κάνουμε μια λακούβα στη μέση και χύνουμε εκεί το μίγμα της μαγιάς. Αρχίζουμε να αναμιγνύουμε το μίγμα με μια ξύλινη κουτάλα προσθέτοντας χλιαρό νερό λίγο λίγο μετά μέχρι να έχουμε ένα ωραίο ζυμαράκι.

Σκεπάζουμε με μια νωπή πετσέτα και αφήνουμε το ζυμάρι τουλάχιστον 8 ώρες ή όλη νύχτα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.

Το άλλο πρωί ενσωματώνουμε τα σκόρδα ζουλώντας με τα χέρια να βγουν τα ψητά σκόρδα στο ζυμάρι, μαζί και τη Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ 7μηνης Ωρίμανσης Καλογεράκη κομμένη σε μικρά κυβάκια, πλάθουμε σε μικρά ψωμάκια χωρίς να ζυμώνουμε δυνατά τη ζύμη. Ραντίζουμε με νερό την επιφάνεια των ψωμιών, σκεπάζουμε ξανά με τη πετσέτα και αφήνουμε άλλα 30-40' να φουσκώσουν ξανά.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 40'.

Παράλληλα σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο βάζουμε τις πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε λεπτά μακρόστενα μπαστουνάκια να σωταριστούν για λίγα λεπτά να μαλακώσουν.

Αφαιρούμε σε ένα πιάτο δίπλα και σπάμε ένα ένα τα αυγά να κάνουμε τα μάτια, τα ψήνουμε ίσα να ασπρίσει το ασπράδι και να είναι τρεμουλιαστός ο κρόκος!

Κόβουμε με ένα μαχαίρι ένα στρόγγυλο καπάκι από κάθε ψωμάκι και αφαιρούμε με το χέρι την ψίχα από μέσα.

Γεμίζουμε μετά με τις σωταρισμένες πιπεριές και τη γραβιέρα σε φλούδες ή τριμμένη, τα ψωμάκια από πάνω και από ένα αυγό μάτι.

Σερβίρουμε ζεστά με λίγο αλάτι πάνω στο αυγό και λίγη έξτρα τριμμένη γραβιέρα!

 

 

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin