Αλμυρό κέικ με καλαμπόκι, πιπεριά και Premium Γραβιέρα με Ρίγανη
-
5Λεπτά προετοιμασίας
-
45Λεπτά μαγειρέματος
-
10Μερίδες
-
1Βαθμός Δυσκολίας
Υλικά
150 g καλαμπόκι
2 πολύχρωμες πιπεριές
250 g Premium Γραβιέρα με Ρίγανη Καλογεράκη
200 ml γάλα
2 αυγά μεγάλα
50 ml ελαιόλαδο
270 g αλεύρι φαρινάπ
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Συνταγή από: Funky Cook |
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C.
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, κόβουμε τη μισή ποσότητα της Γραβιέρας με Ρίγανη Καλογεράκη σε κυβάκια και το υπόλοιπο το τρίβουμε.
Στη συνέχεια, ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί και προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, το τυρί, τις πιπεριές, το καλαμπόκι και το αλατοπίπερο.
Αφού λαδώσουμε και αλευρώσουμε λίγο τη φόρμα του κέικ, περιχύνουμε το μείγμα σε αυτή.
Ψήνουμε στους 175ο C για 40-45 λεπτά και αφού κρυώσει καλά το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε!
Το διατηρούμε τυλιγμένο σε μεμβράνη.
Tips: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αλλαντικά, όπως ζαμπόν ή γαλοπούλα.