Κρητική καρμπονάρα με Γραβιέρα Κρήτης 7μηνης Ωρίμανσης
-
5Λεπτά προετοιμασίας
-
25Λεπτά μαγειρέματος
-
4Μερίδες
-
1Βαθμός Δυσκολίας
Υλικά
500 g μακαρόνια σκιουφιχτά
200 g Γραβιέρα Καλογεράκη 7μηνης Ωρίμανσης
250 g απάκι
6 κρόκους από βιολογικά αυγά
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Μαϊντανό
Συνταγή από: Funky Cook |
Εκτέλεση
Βάζουμε τα σκιουφιχτά μακαρόνια να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να αποκτήσουν al dente υφή. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Κρατάμε μια μικρή ποσότητα του βραστού νερού σε ένα ποτήρι.
Κόβουμε το απάκι σε λεπτές φέτες και το σωτάρουμε για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ταυτόχρονα, σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με 6-7 κουταλιές της σούπας καυτό νερό από τα ζυμαρικά που έχουμε κρατήσει. Ανακατεύουμε συνεχώς προσθέτοντας σιγά σιγά την ωριμασμένη Γραβιέρα τριμμένη, αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα ζεστά ζυμαρικά και το απάκι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Η κρητική καρμπονάρα είναι έτοιμη! Πασπαλίζουμε με επιπλέον πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, τριμμένη γραβιέρα και στη συνέχεια σερβίρουμε το πιάτο ζεστό.
Tips:
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια ζυμαρικά μας αρέσουν