Τάρτα με κολοκυθάκια και Γραβιέρα light

  • 20
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 50
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 8
    Μερίδες
  • 1
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά:

Ζύμη:

300 γρ. αλεύρι

200 γρ. έδεσμα

75 γρ. ελαιόλαδο

½ κ.γ αλάτι

½ κ.γ μπέικιν πάουντερ

Γέμιση:

250 γρ. Γραβιέρα light Καλογεράκη (τριμμένη)

3 αυγά

200 γρ. γάλα

10 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα

Πιπέρι και αλάτι

2 μεγάλα κολοκυθάκια σε ροδέλες 3 χιλ.

Ελάχιστο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε για λίγη ώρα μέχρι να ενωθούν και να έχουμε μια λεία ζύμη. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, τη γραβιέρα, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφού κόψουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες, τα βάζουμε σε μπολ με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε. Με έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη λίγο μεγαλύτερη από τη βάση της ταρτιέρας μας. Μεταφέρουμε με προσοχή τη ζύμη στην ταρτιέρα που έχουμε λαδώσει καλά, και με τα δάχτυλα την πιέζουμε για να απλωθεί καλά στη βάση και στα τοιχώματα. Προσθέτουμε μέσα τη γέμιση κι από πάνω, απλώνουμε τις ροδέλες από τα κολοκυθάκια μέχρι να γεμίσει η επιφάνεια. Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε λίγη ακόμη γραβιέρα και ελάχιστο πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, αέρα, για 50-55λεπτά με το να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια και να πάρουν ωραίο χρώμα.

Tips: Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για να κόψουμε και να σερβίρουμε γιατί αλλιώς θα διαλύονται τα κομμάτια. Αποθηκεύουμε την τάρτα στο ψυγείο, μετά τη δεύτερη ημέρα, αεροστεγώς κλεισμένη.

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin