Τηγανίτες με Μυζήθρα γλυκιά και γλυκό βύσσινο

  • 25
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 15
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 4
    Μερίδες
  • 2
    Βαθμός Δυσκολίας
Υλικά

200 γρ. γλυκιά μυζήθρα Καλογεράκη
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
240ml γάλα
40 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. baking powder
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
¼ κ.γ. αλάτι

Για το σερβίρισμα

Γλυκό βύσσινο
Γλυκιά μυζήθρα Καλογεράκη
 

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη και προσθέτουμε, κοσκινισμένα, το αλεύρι, το αλάτι, το baking, τη σόδα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.

Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο, το λεμόνι, θρυμματισμένη τη γλυκιά μυζήθρα και αφήνουμε το μείγμα 10-15’ στην άκρη.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά, το λαδώνουμε με ένα πινέλο και ρίχνουμε μέσα 1 μεγάλη κουταλιά από το μείγμα.

Ψήνουμε τις τηγανίτες και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα και να φουσκώσουν.

Σερβίρουμε τις τηγανίτες με γλυκό βύσσινο και λίγη γλυκιά μυζήθρα.

Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε στις τηγανίτες λίγο ξύσμα λεμονιού ή λίγη βανίλια

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin