Λεμονάτο γιουβέτσι κοτόπουλο με Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π.

  • 10
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 80
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 4
    Μερίδες
  • 1
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά:

1500 γρ. κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
250 γρ. κριθαράκι, μέτριο
150 γρ. Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. Καλογεράκη
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
100ml λευκό κρασί
80 ml. ελαιόλαδο
Χυμό από 2 λεμόνια
1200 ml ζωμό κοτόπουλο
1 φύλλο δάφνης
2-3 κόκκους μπαχάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
 

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ροδίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές του, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών, τη μισή ποσότητα του ζωμού, αλάτι, πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε για 45 λεπτά. Μεταφέρουμε όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου με τη σάλτσα του σε ένα ταψί. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κριθαράκι μέχρι να γυαλίσει και το ρίχνουμε στο ταψί. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό και ψήνουμε το γιουβέτσι στους 180ο C για 30 λεπτά περίπου. Σε τακτά διαστήματα ανοίγουμε τον φούρνο και ανακατεύουμε το κριθαράκι, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό. Μόλις βγάλουμε το γιουβέτσι προσθέτουμε τη Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. Καλογεράκη τριμμένη και σερβίρουμε.

Tips: Μπορούμε να φτιάξουμε το γιουβέτσι με μοσχάρι ή αρνάκι

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin