Μηλόπιτα galette με κρέμα Γλυκιάς Μυζήθρας

  • 60
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 60
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 8
    Μερίδες
  • 2
    Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ GALETTE:

250γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

125γρ. βούτυρο

1κ.σ. ζάχαρη

1/4 κούπας νερό κρύο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

400γρ. Γλυκιά Μυζήθρα Καλογεράκη

200ml κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά

200γρ. ζαχαρούχο γάλα

9κ.σ. άχνη ζάχαρη

2 κόκκινα μήλα

2 ξινόμηλα

1 κούπα ζάχαρη

1κ.σ. κανέλα

60γρ. βούτυρο

100γρ. τζίντζερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε την ζύμη για την galette, εάν θέλουμε την ετοιμάζουμε και από την προηγούμενη μέρα και την έχουμε έτοιμη στο ψυγείο. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, ρίχνουμε και το βούτυρο κρύο κομμένο σε κυβάκια και αρχίζουμε με τα δάχτυλα να κάνουμε τη ζύμη ψιχουλιαστή. Μετά ρίχνουμε και το νερό λίγο λίγο και πλάθουμε τη ζύμη ελαφρά με με τα χέρια. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε έστω 1 ώρα στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε στο μεταξύ την κρέμα. Χτυπάμε σε ένα μπολ τη κρέμα γάλακτος με 2κ.σ. άχνη ζάχαρη με μίξερ σε σαντιγί.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τη Γλυκιά Μυζήθρα Καλογεράκη, τις άλλες 7κ.σ. άχνη ζάχαρη και το ζαχαρούχο. Μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε κσι την σαντιγί απαλά στο μίγμα με μια μαρίζ να ομογενοποιηθούν και να έχουμε μια ωραία κρέμα. Βάζουμε λίγη ώρα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την galette.

Κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες με φλούδα ή χωρίς όπως μας αρέσει. Σε ένα μπολ βάζουμε τη 1 κούπα ζάχαρη με τη κανέλα και το βούτυρο και αναμιγνύουμε. Ρίχνουμε μέσα και τις φέτες μήλων και ανακατεύουμε καλά.

Ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες με πλάστη σε λεπτό φύλλο στρογγυλό. Μεταφέρουμε μαζί με τη λαδόκολλα τη ζύμη σε ταψάκι.

Γεμίζουμε το κέντρο με τη κρέμα αφήνοντας γύρω γύρω περιθώριο στη ζύμη για να το γυρίσουμε προς τα μέσα στο τέλος.

Από πάνω από την κρέμα στρώνουμε τις φέτες μήλων που ετοιμάσαμε κάνοντας ένα σαλίγκαρο.

Καθαρίζουμε το τζίντζερ απο την φλούδα και το τρίβουμε πάνω από τα μήλα με τρίφτη ψιλό, προσέχουμε να ρίξουμε μόνο ότι βρίσκεται από την κάτω πλευρά του τρίφτη γιατί απο πάνω μένουν κλωστές.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να ροδίσει!

 

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin