Ρολάκια κοτόπουλο με κρούστα δημητριακών, κολοκύθι και Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ

  • 15
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 30
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 6
    Μερίδες
  • 2
    Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

500γρ. φιλέτο κοτόπουλο στήθος χτυπημένο για σνίτσελ

200γρ. Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ Καλογεράκη

3-4 κολοκυθάκια μακρόστενα κομμένα σε λωρίδες πάχους 3χιλστ.

2 κούπες κορν φλέικς καλαμποκιού

1κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

ξύσμα από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο

λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου ή βασιλικού για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε λίγο αλάτι στις λωρίδες κολοκυθιού και τις αφήνουμε 10' να ιδρώσουν και να μαλακώσουν μέσα στο σουρωτήρι.

Κόβουμε τα σνίτσελ σε λωρίδες αντίστοιχες με κάθε φέτα κολοκυθιού που ήδη κόψαμε.

Σε επεξεργαστή τροφίμων τρίβουμε τα δημητριακά σε σκόνη σχεδόν, μετά βάζουμε το σκόρδο σε σκόνη, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι να αναμιχθούν με τα δημητριακά.

Αλείφουμε με ένα πινέλο λάδι σε κάθε λωρίδα κοτόπουλο και από τις δυο πλευρές, αφού τα έχουμε ελαφρά αλατίσει και τα βουτάμε στο μίγμα με τα δημητριακά να κολλήσουν και στις δυο πλευρές. Βάζουμε από πάνω μια φέτα κολοκυθιού και γραβιέρα (αφού την έχουμε κόψει σε μπαστουνάκια) και τυλίγουμε σε ρολάκι και κλείνουμε με οδοντογλυφίδα να σταθεροποιηθεί.

Το ίδιο κάνουμε για όλο το κοτόπουλο. Τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος που έχουμε ρίξει λίγο ελαιόλαδο και μίγμα από τα αλεσμένα δημητριακά στο πάτο. Το ένα δίπλα στο άλλο τα ρολάκια.

Ψήνουμε στους 180C στον αέρα για 30' περίπου να χρυσίσουν και να έχει ψηθεί το κοτόπουλο.

Σερβίρουμε αμέσως ζεστά και αν θέλουμε προσθέτουμε από πάνω ψιλοκομμένο βασιλικό ή δυόσμο.

 

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin