Σαλάτα καρπούζι με Παραδοσιακά Κρητικό Τυρί & μέλι

  • 30
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 20
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 8
    Μερίδες
  • 1
    Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό καρπούζι άσπορο

400γρ. Παραδοσιακά Κρητικό Τυρί Καλογεράκη

10-12 ραπανάκια

50γρ. σουσάμι

50γρ. μαυροσούσαμο

2κ.σ. μέλι

80ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

2κ.σ. χυμό λεμονιού

1 χούφτα δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το καρπούζι σε ροδέλες από την στενή πλευρά του μαζί με τη φλούδα, μετά κάθε ροδέλα στα 8 ακτινωτά, αφαιρούμε και κόβοντας στην άκρη τη φλούδα και έχουμε τρίγωνα από το καρπούζι.

Κόβουμε το Παραδοσιακά Κρητικό Τυρί Καλογεράκη σε τρίγωνα.

Σε ένα πιάτο βαθύ βάζουμε το μέλι. Σε ένα άλλο βάζουμε τα σουσάμια ανακατεμένα.

Αλείφουμε με πινέλο όλες τις πλευρές από τα τρίγωνα φέτας με το μέλι και μετά τα βουτάμε στα σουσάμια. Κάθε τρίγωνο μετά το βάζουμε σε πιατέλα με λαδόκολλα.

Βάζουμε τα τρίγωνα στο ψυγείο για 30'.

Μετά τα βάζουμε σε ταψακι μαζί με τη λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180C για περίπου 15-20' να χρυσίσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας βάζουμε τα τρίγωνα καρπουζιού, τα ραπανάκια κομμένα σε φέτες πολύ λεπτές και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ δυόσμου, που ετοιμάσαμε χτυπώντας σε ένα βαζάκι το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το φρέσκο δυόσμο. Δοκιμάζουμε στη γεύση και αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι.

Βάζουμε και τα τρίγωνα φέτας ζεστά πάνω από τη σαλάτα στο μπολ και σερβίρουμε αμέσως να μην μαραθούν τα υλικά με λίγα φρέσκα φύλλα δυόσμου.

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin