Ροδακινόπιτα (ανάποδο κέικ)

  • 15
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 70
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 8
    Μερίδες
  • 2
    Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

Για φόρμα ή ταψάκι 28εκ.

3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ

300γρ. Prince Έδεσμα με καλλιέργεια γιαούρτης Καλογεράκη

3/4 της κούπας καλαμποκέλαιο

3 αυγά

2 κ.σ. γάλα πλήρες σε λιπαρά

2 κούπες ζάχαρη

1 φακελάκι μπέικιν

1/2 κουτ.του γλυκού σόδα μαγειρική διαλυμένη στον χυμό από 1 λεμόνι

ξύσμα από 2 λεμόνια

5-6 ώριμα ροδάκινα με σφιχτή σάρκα χωρίς φλούδα και κομμένα σε φέτες μετρίου πάχους

50γρ. βούτυρο

60γρ.ζάχαρη

3κ.σ. μαρμελάδα ροδάκινο και επιπλέον 2κ.σ. για αφού ψηθεί το κέικ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλείφουμε τον πάτο της φόρμας με το βούτυρο καλά και τα τοιχώματα, πασπαλίζουμε τα 60γρ. ζάχαρης στον πάτο και στρώνουμε τις φέτες ροδάκινα δημιουργώντας έναν σαλίγκαρο γύρω γύρω μέχρι το κέντρο. Προσέχουμε να μην κάνει κενά, εάν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλες φέτες ροδάκινα. Το αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C αέρα.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το Prince Έδεσμα με καλλιέργεια γιαούρτης Καλογεράκη, το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά, τον χυμό λεμονιού με την σόδα και το καλαμποκέλαιο και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να σπάσουν οι κόκκοι της ζάχαρης και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε και το ξύσμα λεμονιού και προσθέτουμε και το αλεύρι μαζί με το μπέικιν κοσκινισμένα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Ρίχνουμε το μίγμα του κέικ πάνω από τα ροδάκινα που στρώσαμε στη φόρμα.

Με ένα κουταλάκι του γλυκού ρίχνουμε σε διαφορά σημεία στην επιφάνεια του κέικ τις 3κ.σ. μαρμελάδα και με τη βοήθεια από ένα ξυλάκι για σουβλάκια ή και μαχαίρι κάνουμε swirls (κυκλάκια) μέσα στο μίγμα του κέικ να μπει μέσα η μαρμελάδα.

Ψήνουμε για περίπου 70' μέχρι να μην υγρό στο κέντρο το κέικ δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει σχετικά στεγνή, όμως πρέπει να έχουμε και στο στο νου μας πως θα είναι ένα πολύ ζουμερό κέικ όποτε αν το αφήσουμε πολύ παραπάνω να ψηθεί για να στεγνώσει θα χάσει την υφή που θέλουμε.

Αφού είναι έτοιμο το κέικ το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε 10' να σταθεί προτού το αναποδογυρίζουμε. Μετά το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα με τα ροδάκινα να είναι από την πάνω πλευρά και αλείφουμε τις άλλες 2κ.σ. μαρμελάδα ροδάκινο με ένα πινέλο όλη την επιφάνεια του κέικ με τα ροδάκινα όσο είναι ζεστό ακόμη.

Σερβίρουμε αφού κρυώσει λιγάκι! Εάν θέλουμε βάζουμε και μια μπάλα παγωτό στο πλάι ή και μια κουταλιά Prince Έδεσμα με καλλιέργεια γιαούρτης Καλογεράκη!

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin