Κέικ καφέ με καρύδια & σοκολατένιο frosting με πραλίνα, καφέ και γιαούρτι

  • 15
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 45
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 8
    Μερίδες
  • 2
    Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ:

3 αυγά

2 και 2/3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο

3/4 της κούπας γάλα φρέσκο πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου

3/4 της κούπας βούτυρο

2 κούπες ζάχαρη

20γρ. μπέικιν

3/4 της κούπας ψιλοκομμένα καρύδια με μαχαίρι

1 κ.σ. καφέ στιγμιαίο

1 κ.σ. καυτό νερό

ΓΙΑ ΤΟ FROSTING:

300γρ. Prince Έδεσμα με καλλιέργεια γιαούρτης Καλογεράκη

200γρ. πραλίνα

100γρ. βούτυρο

10κ.σ. άχνη ζάχαρη

1,5 κ.σ. καφέ στιγμιαίο

1κ.σ. καυτό νερό

*tip: μπορείτε να χρησιμοποίησετε και ντεκαφεϊνέ καφέ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ' ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά να αφρατέψουν, έπειτα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά χωρίς να σταματάμε το χτύπημα και μετά εναλλάξ λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και το γάλα και τον καφέ που ετοιμάσαμε ανακατεύοντας σε ένα μπολάκι την 1 κ.σ. καφέ με 1κ.σ. καυτό νερό και το έχουμε αφήσει λίγα λεπτά στην άκρη να κρυώσει.

Ρίχνουμε στο τέλος μέσα και τα καρύδια και αναμιγνύουμε μέσα στο μίγμα του κέικ απαλά με μια μαρίζ.

Βάζουμε το μίγμα του κέικ σε βουτυρομένη φόρμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45'-50' περίπου.

Μόλις το κέικ είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε λίγα λεπτά να σταθεί και ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά βάζουμε το frosting.

Ετοιμάζουμε και το frosting. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ την πραλίνα με το βούτυρο μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα. Μετά προσθέτουμε και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε 1' να ενσωματωθεί στο μίγμα. Προσθέτουμε και τον καφέ, αφού έχουμε ανακατέψει το νερό με τον καφέ λίγα λεπτά πριν για να έχει κρυώσει και ανακατεύουμε με σύρμα να ενσωματωθεί. Βάζουμε μετά το Prince Έδεσμα με καλλιέργεια γιαούρτης Καλογεράκη από το ψυγείο κατευθείαν και με το σύρμα το ενσωματώνουμε στο σοκολατένιο μίγμα που ετοιμάσαμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.

Βάζουμε το frosting πάνω στο κέικ με κορνέ ή ένα κουταλάκι ή με μια μαρίζ και στολίζουμε το κέικ. Ρίχνουμε και λίγα ακόμη ψιλοκομμένα καρύδια σε σημεία για στολισμό!

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin