Κέικ γιαούρτι με γέμιση μπακλαβά

  • 10
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 50
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 9
    Μερίδες
  • 2
    Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

(για στρόγγυλη φόρμα 26-28εκ.)

250γρ. βούτυρο

5 αυγά

300γρ. "Prince" Έδεσμα με καλλιέργεια γιαούρτης Καλογεράκη

400γρ. ζάχαρη

400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι μπέικιν

3κ.σ. γάλα πλήρες

2 βανίλιες

ξύσμα από 2 λεμόνια

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

150γρ. καρύδια

150γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα ωμά

5κ.σ. άχνη ζάχαρη

ξύσμα από 1 λεμόνι

1κ.σ. κανέλα

1 πρέζα γαρύφαλλο σε σκόνη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά να αφρατέψει το μίγμα.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά κ συνεχίζουμε να χτυπάμε.

Έπειτα το "Prince" Έδεσμα με καλλιέργεια γιαούργης Καλογεράκη κ χτυπάμε 1' να ενωθεί στο μίγμα.

Έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέτουμε λίγο λίγο στο μίγμα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ, βάζοντας και τις βανίλιες.

Τέλος ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιών.

Με μαχαίρι ψιλοκόβουμε τα καρύδια και τα αμύγδαλα, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, μέσα ρίχνουμε και την άχνη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού η άχνη στους ξηρούς καρπούς.

Σε βουτυρωμένη φόρμα βάζουμε τη μισή ποσότητα από το μίγμα του κέικ, μετά βάζουμε με ένα κουτάλι μια στρώση από τους ξηρούς καρπούς που ετοιμάσαμε στο μπολ και από πάνω το υπόλοιπο μίγμα του κέικ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC για περίπου 50' στον αέρα.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη!

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin