Γλυκό ψυγείου με κρέμα Γλυκιάς Μυζήθρας & γλυκό του κουταλιού

  • 10
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 540
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 15
    Μερίδες
  • 1
    Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΦΟΡΜΑ 35x12

15-20 μερίδες

180γρ. σαβαγιάρ 13-15 κομμάτια

500γρ. γλυκό του κουταλιού καρπούζι (ή άλλο της επιλογής μας)

500γρ. Γλυκιά Μυζήθρα Καλογεράκη

600ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

6 κ.σ. γεμάτες άχνη ζάχαρη

2 βανιλίνες (βανίλια σε σκόνη)

ξύσμα από 1/2 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ τα 200ml κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με μίξερ τη Γλυκιά Μυζήθρα Καλογεράκη τριμμένη με το χέρι, τα 400ml κρέμα γάλακτος, τις βανιλίνες και την άχνη ζάχαρη μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.

Μετά προσθέτουμε και την σαντιγί μέσα στο μίγμα με την μυζήθρα και με μια μαρίζ απαλά ενσωματώνουμε καλά να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε και το ξύσμα στο τέλος και ανακατεύουμε απαλά.

Στρώνουμε μεμβράνη στον πάτο και στα τοιχώματα της μακρόστενης φόρμας σταυρωτά να περισσεύει από όλες τις πλευρές για να μπορέσουμε να την κλείσουμε μετά.

Αδειάζουμε το σιρόπι από το βάζο με το γλυκό σε βαθύ πιάτο, βουτάμε κάθε ένα σαβαγιάρ στο σιρόπι και από τις δυο πλευρές και τοποθετούμε στον πάτο της φόρμας. Τρία σαβαγιάρ κατά μήκος για το πάχος της φόρμας. Συνεχίζουμε μέχρι να κάνουμε μια στρώση από σαβαγιάρ και κάνουμε μετά και δεύτερη στρώση από πάνω με την ίδια διαδικασία.

Κρατάμε λίγο μόνο σιρόπι για το σερβίρισμα.

Πάνω από τα σαβαγιάρ στην φόρμα ρίχνουμε και την κρέμα που ετοιμάσαμε και στρώνουμε ενιαία στη φόρμα.

Κλείνουμε με την μεμβράνη κολλώντας την πάνω σε όλη την επιφάνεια της κρέμας από όλες τις πλευρές.

Βάζουμε για 3 ώρες κατάψυξη και μετά 6-7 ώρες ψυγείο. Αν θέλουμε το αφήνουμε και όλη νύχτα στη ψύξη αφού το βάλουμε πρώτα κατάψυξη. Ή αν θέλουμε κατευθείαν μόνο κατάψυξη να γίνει σα παγωτό.

Αν είναι από την κατάψυξη το βγάζουμε λίγη ώρα πριν σερβίρουμε για να μαλακώσει λίγο να κόβεται. Από πάνω στολίζουμε με το γλυκό καρπούζι κομμένα σε κυβάκια και λίγο σιρόπι που κρατήσαμε.

Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin