Τραχανάς με πάπρικα και Παραδοσιακά Κρητικό τυρί

  • 5
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 15
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 4
    Μερίδες
  • 1
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά

250 γρ. τραχανά της προτίμησής μας
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
800
ml ζεστό ζωμό κρέατος ή λαχανικών
30
ml ελαιόλαδο
½ κ.γ. πάπρικα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το σερβίρισμα
200 γρ. Παραδοσιακά Κρητικό τυρί ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ
50
ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα
¼ κ.γ. μπούκοβο

Εκτέλεση

Σε μια πλατιά κατσαρόλα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, προσθέτουμε το πιπέρι, τον τραχανά, το ζωμό και αλάτι. Μαγειρεύουμε τον τραχανά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά και να γίνει σπυρωτός. Σε ένα μπωλ ετοιμάζουμε το λάδι πάπρικας αναμειγνύοντας το ελαιόλαδο, το μπούκοβο και το ελαιόλαδο. Σερβίρουμετον τραχανά όσο είναι ζεστός με κρητικό τυρί και ελαιόλαδο πάπρικας.

Tips:
Ανάλογα το είδος του τραχανά ίσως χρειαστεί περισσότερο ή λιγότερο ζωμό.Μπορούμε να προσθέσουμε και σάλτσα ντομάτας

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin