Ζυμαρικά με Premium Γραβιέρα με Ρίγανη και κολοκυθάκια πανέ

  • 10
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 35
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 4
    Μερίδες
  • 2
    Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

240γρ. Premium Γραβιέρα με ρίγανη Καλογεράκη τριμμένη

1κ.σ.βούτυρο

1κ.σ.αλεύρι γ.ο.χ.

250γρ. γάλα πλήρες

8 μικρά κολοκυθάκια

2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα

ξύσμα από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

αλεύρι γ.ο.χ. για το πανάρισμα

1 αυγό

ταλιατέλες ή ζυμαρικά της αρεσκείας σας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε επεξεργαστή τροφίμων τρίβουμε το ψωμί σε τρίμματα χωρίς την κόρα, βάζουμε μετά και 20γρ. από την τριμμένη γραβιέρα, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε όλα μαζί.

Σε ένα μπολ βάζουμε το μίγμα με το ψωμί σε ένα άλλο το αλεύρι και σε τρίτο μπολ το αυγό χτυπημένο και προσθέτουμε και αλάτι και πιπέρι.

Πλένουμε τα κολοκυθάκια. Τα κόβουμε σε μπαστουνάκια μικρά στη μέση στην αρχή και μετά κάθε κομμάτι ξανά στην μέση. Τα σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας να μην έχουν υγρασία.

Βουτάμε κάθε στικ κολοκυθιού πρώτα στο αλεύρι να πάει παντού, μετά στο αυγό από όλες τις πλευρές και τέλος στο μίγμα με το ψωμί να κολλήσει από όλες τις πλευρές. Κάνουμε το ίδιο για όλα τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα χωρίς να τα κολλάμε μεταξύ τους.

Ψήνουμε στους 200C για 30' μέχρι να χρυσίσουν στο ψήσιμο και να μαλακώσουν μέσα.

Στο μεταξύ βάζουμε νερό να βράσει για να ετοιμάσουμε τα μακαρόνια που βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει κ μόλις λιώσει βάζουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε να ψηθεί το αλεύρι. Προσθέτουμε και το γάλα χλιαρό και ανακατεύουμε διαρκώς με σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει μια αραιή μπεσαμέλ. Ρίχνουμε λίγο λίγο και την τριμμένη γραβιέρα κρατάμε λίγη μόνο στην άκρη για το σερβίρισμα.

Προσθέτουμε και μια δυο κουταλιές από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια δίπλα. Ανακατεύουμε να αρχίσει να δένει μια σάλτσα κρεμώδης.

Προσθέτουμε και τα μακαρόνια μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα να πάρουν μαζί μια βράση. Σερβίρουμε αμέσως ζεστά!

Βάζουμε και τα παναρισμένα κολοκυθάκια από πάνω σε κάθε πιάτο, λίγο ξύσμα λεμονιού και τριμμένη γραβιέρα και απολαμβάνουμε!

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin