Cheesecake με "Αλειφωτό" φρέσκο τυρί κρέμα, βύσσινο και μύρτιλα

  • 15
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 8
    Μερίδες
  • 2
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά


120 g μπισκότα τύπου Digestive
70 g βούτυρο
300 g τυρί κρέμα
200 g Aλειφωτό φρέσκο τυρί κρέμα Καλογεράκη
150 ml κρέμα γάλακτος
80 g ζάχαρη άχνη
6 φύλλα ζελατίνης
1 λεμόνι
1 φασόλι βανίλιας (ακατέργαστης)
Γλυκό βύσσινο
Φρέσκα μύρτιλα

Συνταγή από: Funky Cook funky cook

 

Εκτέλεση


Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία.

Στο μούλτι θρυμματίζουμε τα μπισκότα και στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με το βούτυρο.

Με το μείγμα αυτό καλύπτουμε τον πάτο μιας φόρμας με έλασμα 24 εκ. και αφήνουμε την φόρμα στο ψυγείο. Φροντίζουμε να μην το πιέσουμε με δύναμη έτσι ώστε να μην βγει σκληρή η τάρτα μας.

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 5 λεπτά.

Zεσταίνουμε τα 50 ml. της κρέμας γάλακτος και προσθέτουμε την ζελατίνη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Στο μίξερ χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μαζί με το αλειφωτό και το τυρί κρέμα για περίπου 2 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε την άχνη, το περιεχόμενο από το φασόλι βανίλιας, το ξύσμα και το χυμό του μισού λεμονιού και τέλος το μείγμα της κρέμας γάλακτος με τη ζελατίνη. Χτυπάμε και πάλι την κρέμα για 3 λεπτά.

Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην φόρμα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες, το λιγότερο.

Γαρνίρουμε το cheesecake με γλυκό του κουταλιού βύσσινο και φρέσκα μύρτιλα!


 


Tips:

  • Αντί για γλυκό βύσσινο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαρμελάδα ή άλλα φρέσκα φρούτα.
  • Το cheesecake μπορεί να σερβιριστεί και σε ατομικά ποτηράκια.
pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin