Ψητό cheesecake με Γλυκιά Μυζήθρα
-
25Λεπτά προετοιμασίας
-
45Λεπτά μαγειρέματος
-
7Μερίδες
-
3Βαθμός Δυσκολίας
Υλικά
Για τη βάση
120 γρ. μπισκότα κανέλας θρυμματισμένα
70 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
Για την κρέμα
400 γρ. Γλυκιά Μυζήθρα Καλογεράκη
50ml γάλα
120 γρ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά
1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κ.γ. αλάτι
1 κάψουλα βανιλλίνης
Για το σερβίρισμα
Μέλι
Εκτέλεση
Η βάση
Αναμειγνύουμε τα μπισκότα με τη ζάχαρη και το βούτυρο, με αυτό το μείγμα καλύπτουμε τον πάτο μιας ανοιγόμενης φόρμας περίπου 22 εκ. και την τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Η κρέμα
Στον κάδο του μίξερ αφρατεύουμε τη Γλυκιά Μυζήθρα Καλογεράκη με το γάλα και τη βανίλια για 6-7 λεπτά.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, αφήνοντας κάθε φορά να ενσωματωθεί το κάθε αυγό στο μείγμα.
Προσθέτουμε την άχνη, το αλάτι και το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα για 1-2 λεπτά.
Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα κια ψήνουμε στους 175ο C για 40-45 λεπτά.
Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει εντελώς μέσα στη φόρμα, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με μέλι.
Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε στις τηγανίτες λίγο ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
Μπορούμε να ψήσουμε το cheeesecake σε μπεν μαρί ώστε να γίνει ακόμη πιο κρεμώδες.