Ψητό cheesecake με Γλυκιά Μυζήθρα

  • 25
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 45
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 7
    Μερίδες
  • 3
    Βαθμός Δυσκολίας

 

Υλικά

 

Για τη βάση
120 γρ. μπισκότα κανέλας θρυμματισμένα
70 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη


Για την κρέμα
400 γρ. Γλυκιά Μυζήθρα Καλογεράκη
50
ml γάλα
120 γρ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά
1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κ.γ. αλάτι
1 κάψουλα βανιλλίνης

Για το σερβίρισμα
Μέλι

 

Εκτέλεση

 

Η βάση
Αναμειγνύουμε τα μπισκότα με τη ζάχαρη και το βούτυρο, με αυτό το μείγμα καλύπτουμε τον πάτο μιας ανοιγόμενης φόρμας περίπου 22 εκ. και την τοποθετούμε στην κατάψυξη.

 

Η κρέμα

Στον κάδο του μίξερ αφρατεύουμε τη Γλυκιά Μυζήθρα Καλογεράκη με το γάλα και τη βανίλια για 6-7 λεπτά.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, αφήνοντας κάθε φορά να ενσωματωθεί το κάθε αυγό στο μείγμα.

Προσθέτουμε την άχνη, το αλάτι και το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα για 1-2 λεπτά.

Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα κια ψήνουμε στους 175ο C για 40-45 λεπτά.

Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει εντελώς μέσα στη φόρμα, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με μέλι.

Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε στις τηγανίτες λίγο ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
         Μπορούμε να ψήσουμε το cheeesecake σε μπεν μαρί ώστε να γίνει ακόμη πιο κρεμώδες.

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin