Ατζέμ πιλάφι με Ανθότυρο

  • 5
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 25
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 4
    Μερίδες
  • 1
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά
250 γρ. ρύζι για πιλάφι
50 γρ. φιδέ

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
700
ml. καυτό ζωμό κρέατος
20
ml. ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο
80 γρ.  ξηρό ανθότυρο Καλογεράκη
50 γρ. αμύγδαλα, ξασπρισμένα
1 ξυλάκι κανέλας
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι


Εκτέλεση

Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2’, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, την κανέλα και το ρύζι.

Μόλις το ρύζι γυαλίσει προσθέτουμε τον φιδέ, το βούτυρο, το πιπέρι, το ζωμό και αλάτι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά , σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να ρουφήξει το ρύζι τα υγρά, ανακατεύοντας 1-2 φορές.

Αποσύρουμε, προσθέτουμε το ανθότυρο και σερβίρουμε με κρέας λεμονάτο ή κοκκινιστό.

Tips:
Μπορούμε να προσθέσουμε στο πιλάφι μερικές μαύρες σταφίδες

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin