Prince Έδεσμα με ψητά αχλάδια, σαφράν, μέλι και μπουκίτσες σφολιάτας

  • 30
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 100
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 6
    Μερίδες
  • 2
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά

6 αχλάδια

1kg Prince Έδεσμα με Καλλιέργεια Γιαούρτης Καλογεράκη

4-5 ίνες σαφράν

Χυμό από 2 πορτοκάλια

Χυμό από 1 λεμόνι

1 ξυλάκι κανέλας

2κ.σ. μέλι

1 φύλλο σφολιάτας

1κ.σ. κανέλα σε σκόνη

1 κούπα ζάχαρη

 

Συνταγή από “Eatme”

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα αχλάδια από τη φλούδα τους, κόβουμε κάθετα στη μέση και αφαιρούμε και τα κουκούτσια στο κέντρο. Τα βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος, περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιών και λεμονιού, με το μέλι και τις ίνες σαφράν σε διάφορα σημεία. Βάζουμε και το ξυλάκι κανέλας μέσα και σκεπάζουμε το σκεύος με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Βάζουμε να ψηθούν στους 175C για 40' περίπου, ανοίγουμε μετά και αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο, αναποδογυρίζουμε τα αχλάδια και ανακατεύουμε με το ζουμί όλα τα υλικά, συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20' περίπου.

 

Βάζουμε ένα φύλλο λαδόκολλας και πάνω βάζουμε το 1/3 της ζάχαρης. Πάνω στη ζάχαρη στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας, παγωμένο από το ψυγείο αφού έχει ξεπαγώσει για να μπορούμε να το κόψουμε εύκολα. Από πάνω πασπαλίζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη ανακατεμένη με την κανέλα και τυλίγουμε σε ρολάκι κατά μήκος. Μετά με πλάστη πατάμε το ρολό και ανοίγουμε ορθογώνιο φύλλο πάχους 1,5εκ. Κόβουμε τη ζύμη με κουπάτ μικρά σε μέγεθος ό,τι σχήμα μας αρέσει ή με ένα σφηνοπότηρο. Τοποθετούμε τα κομμάτια ζύμης πάνω σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180C αέρα για 20'.

 

Σερβίρουμε σε μπολάκια το Prince Έδεσμα Καλογεράκη από πάνω δυο κομμάτια από τα ψητά αχλάδια, μπουκίτσες σφολιάτας που ψήσαμε, περιχύνουμε λίγο από τη σάλτσα που ψήσαμε τα αχλάδια και σπάμε και λίγη από τη καραμέλα που δημιουργήθηκε από τα σφολιατίνια που ψήσαμε!

 

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin