Galette με Γλυκιά Μυζήθρα, κολοκύθι και σπαράγγια

  • 70
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 40
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 8
    Μερίδες
  • 2
    Βαθμός Δυσκολίας

 

Υλικά

 

Για τη ζύμη:

250gr αλεύρι γ.ο.χ.

125gr βούτυρο

80gr γιαούρτι στραγγιστό πλήρες

ξύσμα από 1 λεμόνι

 

Για τη γέμιση:

1,150gr  Γλυκιά Μυζήθρα Καλογεράκη

3 αυγά

ξύσμα από 1 λεμόνι

1κ.σ. αλάτι

1κ.σ. ελαιόλαδο

1 κολοκύθι

2κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή σχοινόπρασσο

10 σπαράγγια

 

Συνταγή από "Eatme": 

 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και τρίβουμε με τρίφτη το μεγάλο του τυριού το βούτυρο που το έχουμε παγωμένο από το ψυγείο μέσα στο μπολ και ξεκινάμε να τρίβουμε τα δυο υλικά με τα δάχτυλα. Προσθέτουμε και το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και το γιαούρτι και ζυμώνουμε σε ζύμη όλα μαζί ελαφρά. Τυλίγουμε με μεμβράνη τη ζύμη και βάζουμε στο ψυγείο 30' να ξεκουραστεί.

 

Ετοιμάζουμε τα σπαράγγια, κόβουμε τις άκρες τους, με ένα εργαλείο ξύνουμε ελαφρά τη φλούδα τους, όχι βαθιά, το κοτσάνι τους. Έπειτα τα βουτάμε σε νερό που βράζει για 3-4 λεπτά και αμέσως μετά τα βάζουμε με τρυπητή κουτάλα μέσα σε μπολ με παγωμένο νερό με παγάκια.

 

Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Τρίβουμε με το χέρι τη Γλυκιά Μυζήθρα Καλογεράκη, προσθέτουμε και τα αυγά, το αλάτι, το ελαιόλαδο και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά να ενσωματωθούν και τα αυγά. Προσθέτουμε στη γέμιση και το ξύσμα λεμονιού και τον δυόσμο και το κολοκύθι που έχουμε τρίψει στο τρίφτη τυριού το μεγάλο και έχουμε στραγγίσει καλά να βγάλει τα υγρά του. Ανακατεύουμε ελαφρά όλα μαζί στο μπολ.

 

Βγάζουμε και τη ζύμη από το ψυγείο, τη τοποθετούμε ανάμεσα από 2 φύλλα λαδόκολλας και με πλάστη ανοίγουμε σε στρόγγυλο φύλλο πάχους 1 εκ.

Γεμίζουμε το εσωτερικό του φύλλου με τη γέμιση αφήνοντας γύρω γύρω ένα περιθώριο χωρίς γέμιση. Τυλίγουμε προς τα μέσα τη ζύμη γύρω γύρω να κλείσουμε την galette μας. Βάζουμε και τα σπαράγγια σε διάφορα σημεία, τα κόβουμε και στη μέση αν θέλουμε ή μακρόστενα. Αλείφουμε με λίγο λάδι τα σπαράγγια και τα αλατίζουμε.

 

Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα τη galette μας στον φούρνο να ψηθεί στους 180C για περίπου 40'.

Αφήνουμε λίγο να σταθεί και μετά σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο ή σχοινόπρασσο από πάνω και λίγο ξύσμα λεμονιού.

 

 

 

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin