Ομελέτα με ασπράδια, Γραβιέρα light και σπανάκι
-
10Λεπτά προετοιμασίας
-
15Λεπτά μαγειρέματος
-
4Μερίδες
-
1Βαθμός Δυσκολίας
Υλικά
6 ασπράδια αυγών
50 γρ. νιφάδες βρώμης
500 ml γάλα
100 γρ. Γραβιέρα light Καλογεράκη
150 γρ. φύλλα σπανάκι, χοντροκομμένα
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
30 ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση
Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και «μαραίνουμε» το σπανάκι με τον μαϊντανό, προσθέτοντας λίγο πιπέρι, αποσύρουμε και το κρατάμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια, τη βρώμη, το γάλα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε μέσα το μείγμα το μισό μείγμα των αυγών, το σπανάκι, τη Γραβιέρα light Καλογεράκη, το υπόλοιπο μείγμα αυγών και μαγειρεύουμε την ομελέτα, σκεπασμένη, για 10-12’ σε μέτρια φωτιά ή ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να πήξει.
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστή.
Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε και αλλαντικά, ζαμπόν ή γαλοπούλα.