Ντιπ με Παραδοσιακά Κρητικό Τυρί, ψητά καρότα, φινόκιο, ραπανάκια και φουντούκια

  • 10
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 50
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 10
    Μερίδες
  • 1
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά

650gr Παραδοσιακά Κρητικό Τυρί Καλογεράκη

1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό

3κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Ξύσμα από 1 λεμόνι

8 μικρά καρότα

2 φινόκιο

15 ραπανάκια

1 φλυτζ. τσαγιού ξύδι από λευκό κρασί

3κ.σ. μέλι

Αλάτι, πιπέρι

1 χούφτα φουντούκια ψημένα ανάλατα για το σερβίρισμα

 

Συνταγή από το "Eatme": 

 

Εκτέλεση

Πλένουμε τα φινόκιο και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Αφαιρούμε την φλούδα από τα καρότα. Πλένουμε και σκουπίζουμε και τα ραπανάκια. Κόβουμε την βάση από από τα φινόκιο, μετά κάθετα στη μέση και μετά κόβουμε σε λεπτές κάθετες φέτες. Κόβουμε στα τέσσερα τα ραπανάκια αλλά κρατάμε και 3 στην άκρη για το σερβίρισμα.

Σε ένα ταψάκι βάζουμε λαδόκολλα, τοποθετούμε τα καρότα, τις φέτες φινόκιο και σε μια άκρη τα ραπανάκια. Αλατοπιπερώνουμε όλα πολύ καλά, περιχύνουμε με το ξύδι όλα, μετά με ελαιόλαδο όλα και τέλος το μέλι στην επιφάνεια από όλα τα λαχανικά. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί καλά.

Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο να ψηθού για 20' στους 200C . Έπειτα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, αναποδογυρίζουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20-30' περίπου ή μέχρι να χρυσίσουν και να μαλακώσουν. Το φινόκιο και τα ραπανάκια τα αφαιρούμε νωρίτερα από τον φούρνο μην καούν και συνεχίζουμε το ψήσιμο στα καρότα.

Στο μεταξύ σε ένα μπλέντερ ψιλοτρίβουμε με το χέρι το Παραδοσιακά Κρητικό Τυρί Καλογεράκη, βάζουμε και το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, λίγο πιπέρι και τις 3κ.σ. ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα βελούδινο ντιπ.

Σερβίρουμε σε μια πιατέλα το ντιπ φέτας κάνοντας κυκλάκια με την ανάποδη από ένα κουταλάκι και από πάνω τα ψητά λαχανικά, κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και τα ραπανάκια που κρατήσαμε στην άκρη και τα βάζουμε και αυτά ανάμεσα, κόβουμε στη μέση λίγα φουντούκια και ψιλοκόβουμε λίγα ακόμη και πασπαλίζουμε πάνω από τα λαχανικά. Βάζουμε και λίγα φυλλαράκια από το φρέσκο φινόκιο και περιχύνουμε με το λάδι από το ψήσιμο των λαχανικών.

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin