Αλμυρό Κέικ με Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π., μπέικον και ελιές

  • 15
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 35
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 8
    Μερίδες
  • 2
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά

4 αβγά

300gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

50gr ελαιόλαδο

140gr γάλα

250gr Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. Καλογεράκη

170gr μπέικον καπνιστό, κομμένο σε κομματάκια

150gr ελιές πράσινες

1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη

1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι

1 κ.γ. φρέσκο δεντρολίβανο

Αλάτι

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα κρατάμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ελαιόλαδο, το γάλα, τη Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. Καλογεράκη, το καπνιστό μπέικον, τις ελιές, τη ρίγανη, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα.

Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά για να μην ξεφουσκώσει.

Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε το μίγμα.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 -35 λεπτά.

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin