Pancakes με Γλυκιά Μυζήθρα και γλυκό βύσσινο

  • 25
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 15
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 4
    Μερίδες
  • 1
    Βαθμός Δυσκολίας
Υλικά

200 γρ. Μυζήθρα Γλυκιά Καλογεράκη
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
240ml γάλα
40 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. baking powder
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
¼ κ.γ. αλάτι

Για το σερβίρισμα:
Γλυκό βύσσινο
Γλυκιά μυζήθρα Καλογεράκη
 

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη και προσθέτουμε, κοσκινισμένα, το αλεύρι, το αλάτι, το baking, τη σόδα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.

Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο, το λεμόνι, θρυμματισμένη τη Γλυκιά Μυζήθρα Καλογεράκη και αφήνουμε το μείγμα 10-15’ στην άκρη.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά, το λαδώνουμε με ένα πινέλο και ρίχνουμε μέσα 1 μεγάλη κουταλιά από το μείγμα.

Ψήνουμε τις τηγανίτες και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα και να φουσκώσουν.

Σερβίρουμε τα pancakes με γλυκό βύσσινο και λίγη Γλυκιά Μυζήθρα Καλογεράκη.

Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε στις τηγανίτες λίγο ξύσμα λεμονιού ή λίγη βανίλια

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin