Αυγά shakshuka με σπανάκι, Ανθότυρο Ξηρό, κίτρινη πιπεριά & αβοκάντο

  • 5
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 10
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 4
    Μερίδες
  • 1
    Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

200γρ. σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο

4 αυγά

250γρ. Ανθότυρος Ξηρός Καλογεράκη

1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

2κ.σ. ελαιόλαδο

1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια

100ml κρέμα γάλακτος ελαφριά σε λιπαρά ή πλήρης αν θέλετε

1 αβοκάντο

1κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο

1κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, τις πιπεριές, τη πάπρικα κ το κρεμμυδάκι, λίγο αλάτι και σε μέτρια φωτιά τα αφήνουμε να σοταριστούν μέχρι να μαλακώσουν λιγάκι οι πιπεριές, μετά προσθέτουμε και 100γρ. Ανθότυρο Ξηρό Καλογεράκη τριμμένο με το χέρι, λίγο από τον άνηθο και την κρέμα γάλακτος, αμέσως ρίχνουμε και το σπανάκι και ανακατεύουμε να μαλακώσουν λίγο τα σπανάκια να χάσουν λίγο τον όγκο τους. Κάνουμε αμέσως 4 λακούβες μέσα στο τηγάνι με μια κουτάλα και σπάμε μέσα ένα ένα τα αυγά.

Ρίχνουμε στα αυγά αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε και βράζουμε 3-4'.

Σερβίρουμε ζεστά με τον υπόλοιπο ανθότυρο τριμμένο από πάνω, το μαιντανό, τον άνηθο, λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και το αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες. Λίγο αλάτι πάνω στο αβοκάντο και λίγες σταγόνες λεμονιού!

 

 

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin