Ρεβιθάδα με κάστανα και Premium Γραβιέρα με 5 πιπέρια

  • 150
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 110
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 6
    Μερίδες
  • 2
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά

450γρ. Premium Γραβιέρα με 5 πιπέρια Καλογεράκη

1 κιλό ρεβύθια

1 κιλό κρεμμυδάκια μικρά στιφάδου

1 κιλό κάστανα έτοιμα βρασμένα και καθαρισμένα

2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες ολόκληρες

3 φύλλα δάφνης

2κ.σ. μπαχάρι ολόκληρο

1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη

1κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 φλυτζ. του τσαγιού ξύδι λευκό

1 φλυτζ. του τσαγιού κόκκινο κρασί

1 ποτήρι νερού εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

ζεστό νερόml500

Αλάτι, πιπέρι

Συνταγή απο "Εatme" 

Εκτέλεση

Το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε ένα μπολ σκεπασμένα με νερό.

Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια με μπόλικο νερό και τα βάζουμε σε κατσαρόλα σκεπασμένα με νερό να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά έως ότου μαλακώσουν, περίπου 1 ώρα.

Έπειτα τα ξεπλένουμε με νερό βρύσης, τα στραγγίζουμε καλά και τα τοποθετούμε στη γάστρα και τα αλατίζουμε ελαφρά.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο από το ελαιόλαδο και βάζουμε τα κάστανα να πάρουν λίγο χρώμα για 2-3' και τα αφαιρούμε σε ένα πιάτο στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το τριμμένο κρεμμύδι, τα σκόρδα, και τα κρεμμυδάκια στιφάδου να σωταριστούν και χρυσίσουν για 10' περίπου σε δυνατή φωτιά.  να ψηθούν για 1,5 ώρα περίπου. Θέλουμε να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια αλλά όχι να λιώσουν οπότε κοιτάμε το φαγητό την τελευταία μισή ώρα. Εάν δούμε ότι στεγνώνει το φαγητό βάζουμε πολύ λίγο νεράκι ή λάδι.CΠροσθέτουμε και τα δαφνόφυλλα, τον πελτέ και το μπαχάρι, ανακατεύουμε να διαλυθεί ο πελτές, σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι και μετά από 1' κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε όλα τα υλικά με τα υγρά που προσθέσαμε μέσα στη γάστρα με τα ρεβίθια. Αλατοπιπερώνουμε καλά όλα τα υλικά, προσθέτουμε και το υπόλοιπο λάδι και το ζεστό νερό, σκεπάζουμε την γάστρα και βάζουμε στους 170

Γραβιέρα με 5 πιπέρια Καλογεράκη κομμένη σε κυβάκια εδώ και κει και συνεχίζουμε το ψήσιμο να πάρει το φαγητό γεύση και από τα κάστανα και να λιώσει η γραβιέρα μέσα στη ρεβιθάδα.PremiumΤα τελευταία 10' αφαιρούμε το καπάκι από την γάστρα και προσθέτουμε και τα κάστανα και την

 TIPS:

  • Σερβίρουμε ζεστή.
  • Η ρεβιθάδα θέλει γάστρα πήλινη ή μαντεμένια για να χυλώσει ωραία.
  • Εάν παρόλα αυτά δεν έχετε γάστρα θα καλύψετε ένα ταψί με μια βρεγμένη λαδόκολλα που τσαλακώσετε για να κλείσετε καλά την επιφάνεια του ταψιού και από πάνω θα σφραγίσετε και με αλουμινόχαρτο.
pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin