Ρολάκια κανέλλας από μπανανόψωμο με γλάσο γιαούρτι-φυστικοβούτυρο

  • 135
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 30
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 15
    Μερίδες
  • 2
    Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:

1/2 κούπα βούτυρο

1 κούπα γάλα χλιαρό

3 ώριμες μαυρισμένες μπανάνες

16γρ. μαγιά

4κ.σ. ζάχαρη

1 αυγό

600γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Λίγο σπορέλαιο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

4κ.σ. βούτυρο λιωμένο

3κ.σ. ζάχαρη

1κ.σ. κανέλλα

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:

100γρ. βούτυρο

150γρ. φυστικοβούτυρο απαλό

4κ.σ. ζάχαρη άχνη

350γρ. Prince Έδεσμα με καλλιέργεια γιαούρτης Καλογεράκη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε λίγο να είναι χλιαρό όχι καυτό.

Με ένα πιρούνι πατάμε καλά τις ώριμες μπανάνες να γίνουν πολτός.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό βούτυρο, το χλιαρό γάλα, την ζάχαρη και την μαγιά και τα αφήνουμε 10' στην άκρη σκεπασμένο με μεμβράνη.

Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο μίγμα τις λιωμένες μπανάνες και το αυγό και με σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε και λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ ελαφρά. Προσοχή δε θέλουμε πολύ ζύμωμα. Θα κολλάει λίγο στο τέλος αλλά δε πειράζει. Ρίχνουμε λίγο σπορέλαιο στο μπολ και αλείφουμε παντού τη ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 2' ώρες σε ζεστό περιβάλλον να φουσκώσει. Εάν θέλουμε πιο γρήγορο αποτέλεσμα ανάβουμε στους 50C τον φούρνο, μετά τον σβήνουμε κσι βάζουμε μέσα το μπολ με τη ζύμη σκεπασμένη να φουσκώσει.

Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη ετοιμάζουμε και τη γέμιση. Λιώνουμε το βούτυρο και όσο είναι ζεστό ρίχνουμε και την ζάχαρη μέσα και την κανέλα και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε να λιώσουν μέσα στο βούτυρο. Το αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει και να γίνει μια πάστα.

Πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο και ρίχνουμε πάνω το φουσκωμένο ζυμάρι. Με λίγο αλεύρι στα χέρια διπλώνουμε 2-3 φορές τη ζύμη. Μετά ανοίγουμε σε φύλλο παραλληλόγραμμο πάχους 1εκ.

Με πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με τη γέμιση κανέλας αφήνοντας τις άκρες γύρω γύρω χωρίς για να μπορέσουμε να διπλώσουμε πιο εύκολα.

Τυλίγουμε σε ρολό από την μακριά πλευρά. Μετά κόβουμε σε κομμάτια ανά 3 δάχτυλα περίπου. Αναποδογυρίζουμε και τοποθετούμε κάθε ρολάκι σε βουτυρωμένο ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο όχι σφιχτά γιατί θα φουσκώσουν. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 15' να φουσκώσουν.

Ψήνουμε στους 180C για περίπου 30'.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο και το φυστικοβούτυρο σε μέτρια ένταση να γίνουν μια κρέμα ομοιογενής. Στο τέλος προσθέτουμε και την άχνη και χτυπάμε ένα λεπτό να ενσωματωθεί. Έπειτα ρίχνουμε και το Prince Έδεσμα με καλλιέργεια γιαούρτης Καλογεράκη και με μαρίζ ενσωματώνουμε στο μίγμα απαλά.

Μόλις βγούνε ζεστά τα αφήνουμε 20' να κρυώσουν λιγάκι. Μετά αλείφουμε την επιφάνεια με το γλάσο που ετοιμάσαμε!

Απολαμβάνουμε ζεστά! Μπορείς να τα διατηρήσεις στο ψυγείο χωριστά από το frosting 4-5 μέρες, όταν θελήσεις να τα φας τα ζεσταίνεις λιγάκι και προσθέτεις γλάσο από πάνω!

 

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin