Πάβλοβα με κρέμα Γλυκιάς Μυζήθρας, ρακή & καραμελωμένα αμύγδαλα

  • 20
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 120
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 12
    Μερίδες
  • 3
    Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

100γρ. ασπράδια

100γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

100γρ. άχνη ζάχαρη

Μια πρέζα αλάτι

1κ.γ. κορν φλάουρ

ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ

300γρ. Μυζήθρα Γλυκιά Καλογεράκη

400γρ. κρέμα γάλακτος και 3κ.σ. άχνη ζάχαρη

3κ.σ. ρακή συν 1/2κ.γ. γλυκάνισο

3κ.σ. άχνη ζάχαρη

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

150γρ. αμύγδαλα ψημένα ανάλατα με την φλούδα

90γρ.ζάχαρη

30γρ.νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ πολύ καθαρό και στεγνό από όποια λιπαρή ουσία, χτυπάμε με μίξερ τα ασπράδια με το αλάτι για να κάνουμε την μαρέγκα και προσθέτουμε 1-1 κουταλιά την ζάχαρη ενώ χτυπάμε συνεχώς με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα.

Μόλις η μαρέγκα είναι έτοιμη και στέκεται στο κουτάλι, ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη και το κορν φλάουρ κοσκινισμένα και ενσωματώνουμε μέσα στη μαρέγκα με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε λείο μίγμα.

Βάζουμε ένα ταψί με λαδόκολλα που τη κολλάμε με λίγη από τη μαρέγκα στο κάτω μέρος για να μην κουνιέται και να μπορέσουμε να κάνουμε με ευκολία τις φωλίτσες.

Γεμίζουμε έναν κορνέ με την μαρέγκα και δημιουργούμε κάθε φωλίτσα κάνοντας κυκλάκια και όσο ανεβαίνουμε κάνουμε ένα στεφανάκι με 2-3 στρώσεις ώστε μετά το ψήσιμο να γεμίσουμε με τη κρέμα. Εάν δεν έχουμε κορνέ τις φτιάχνουμε με ένα κουταλάκι.

Σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 100C για 2'.

Αφηνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά. Μπορούμε να τις έχουμε ήδη έτοιμες από την προηγούμενη.

Για να καραμελώσουμε τα αμύγδαλα βάζουμε το νερό και την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάει να φουσκώσει το σιρόπι ρίχνουμε μέσα ολόκληρα τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε συνεχώς. Στην αρχή θα ζαχαρώσουν τα αμύγδαλα και μετά σιγά σιγά θα αρχίσουν να καραμελώνουν. Μόλις καραμελώσουν τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε πάνω σε λαδόκολλα ξεχωρίζοντας ένα-ένα τα αμύγδαλα. Ή αφήνουμε όλο το βράδυ να κρυώσουν ή κάποιες ώρες. Μετά θα τα σπάσουμε να ξεχωρίσουν από τη καραμέλα, κάποια θα τα βάλουμε ολόκληρα και τα υπόλοιπα θα τα χοντροκόψουμε με ένα μαχαίρι.

Ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε με μίξερ την κρέμα γάλακτος με τις 3κ.σ. άχνη μέχρι να γίνει η σαντιγί αφράτη.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τη Γλυκιά Μυζήθρα Καλογεράκη να μαλακώσει, ρίχνουμε και τη ρακή και τις 3κ.σ. άχνη και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

Μετά με μαρίζ ενσωματώνουμε και την σαντιγί λίγη λίγη μέσα στο μίγμα της μυζήθρας!

Γεμίζουμε τις πάβλοβες όταν θέλουμε να τις σερβίρουμε, διατηρούμε την κρέμα σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο.

Γεμίζουμε κάθε φωλίτσα με κρέμα, από πάνω διακοσμούμε με 2-3 ολόκληρα καραμελωμένα αμύγδαλα και επιπλέον λίγα από τα κομμένα.

 

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin