Μιλφέιγ με Γλυκιά Μυζήθρα

  • 20
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 35
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 4
    Μερίδες
  • 2
    Βαθμός Δυσκολίας

 

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
250 γρ. κρέμα γάλακτος
500 γρ. Γλυκιά Μυζήθρα Καλογεράκη
180 γρ. ζάχαρη άχνη
¼ κ.γ. κανέλα
1 κάψουλα βανιλλίνη

 

Εκτέλεση

Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε αντικολλητικό χαρτί και με μια ροδέλα το κόβουμε σε 12 ισομεγέθη τετράγωνα κομμάτια.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο C για περίπου 30’, στο αερόθερμο ή μέχρι να πάρουν χρώμα.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή σαντιγί.

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τη Γλυκιά Μυζήθρα Καλογεράκη τη ζάχαρη, την κανέλα μέχρι να γίνουν κρέμα, και ενσωματώνουμε τη σαντιγί με απαλές κινήσεις.

Ετοιμάζουμε το κάθε μιλφέιγ βάζοντας στη βάση ένα σφολιατίνι-κρέμα-σφολιατίνι-κρέμα και τέλος τρίβουμε ένα σφολιατίνι, πασπαλίζουμε με άχνη-κανέλα και σερβίρουμε.

Tips: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμα σφολιατίνια.


 

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin