Κέικ με Γλυκιά Μυζήθρα και κόκκινα φρούτα
-
15Λεπτά προετοιμασίας
-
50Λεπτά μαγειρέματος
-
8Μερίδες
-
1Βαθμός Δυσκολίας
Υλικά
250 γρ. Γλυκιά Μυζήθρα Καλογεράκη
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
40ml γάλα
75 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κ.γ. baking powder
¼ κ.γ. αλάτι
2 κάψουλες βανιλλίνη
100 γρ. κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα
Για την επικάλυψη:
Λίγη άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γάλα με το λεμόνι. Σε ένα άλλο μπωλ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη Γλυκιά Μυζήθρα Καλογεράκη για 3’, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού και τις βανίλιες, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να πάρει το μείγμα κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα σε 3 δόσεις, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις και τέλος προσθέτουμε τα παγωμένα κόκκινα φρούτα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψί 20-22 εκ. ή φόρμα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 180ο C.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.
Tips: Φροντίζουμε ώστε τα καταψυγμένα κόκκινα φρούτα να μην έχουν αποψυχθεί.