Γλυκό μπουρέκι γεμιστό με Γλυκιά Μυζήθρα

  • 30
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 45
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 15
    Μερίδες
  • 2
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά


500 g φύλλο κρούστας

Για το ψήσιμο
100 ml γάλα
Ελαιόλαδο

Για την γέμιση
1200 g. Γλυκιά Μυζήθρα Καλογεράκη
170 g ζάχαρη
100 ml γάλα
4 αυγά
1 ½ κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 ½ κουταλιές της σούπας δυόσμο ξερό ή φρέσκο
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού


Για το σιρόπι
250 g ζάχαρη
200 ml νερό
1 ξυλάκι κανέλας
1 φλούδα λεμονιού

 

Συνταγή από: Funky Cook funky cook

 


Εκτέλεση

Τοποθετούμε τη Γλυκιά Μυζήθρα Καλογεράκη σε ένα μπoλ και την «αφρατεύουμε» θρυμματίζοντάς την με το χέρι μας. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση και αναμειγνύουμε καλά.

Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας, τα γεμίζουμε κατά μήκος με το μείγμα και τα κλείνουμε με ανάλαφρες κινήσεις σε ρολό. Αφού τα τυλίξουμε, τα τοποθετούμε σε ταψί δίνοντάς τους κυκλικό σχήμα.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο και περιχύνουμε με το γάλα. Τα αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά πριν το ψήσουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C και στη συνέχεια ψήνουμε το μπουρέκι για 45 λεπτά.

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.


Σιροπιάζουμε το γλυκό μπουρέκι και το αφήνουμε μερικά λεπτά να τραβήξει τα υγρά.

Το γλυκό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
 

Tips:

  • Μπορούμε αντί για λεμόνι να χρησιμοποιήσουμε πορτοκάλι.
  • Αν θέλουμε το γλυκό μας να γίνει πιο ανάλαφρο, μπορούμε αντί να το σιροπιάσουμε να το ραντίσουμε με ανθόνερο μόλις το βγάλουμε από το φούρνο.
     
pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin