Γλυκιά Μυζηθρόπιτα

  • 15
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 45
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 6
    Μερίδες
  • 1
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά

5 φύλλα κρούστας

Λίγο βούτυρο για τα φύλλα

Για τη γέμιση

1 κιλό  Γλυκιά Μυζήθρα ή Μυζηθρουλά-κη Καλογεράκη 

5 αυγά

1/2 κ.γ κανέλα σε σκόνη

2 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό

Ξύσμα από 1 λεμόνι

2 κ.σ μέλι

1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

Για την επικάλυψη

2 κ.σ μέλι

Ζάχαρη άχνη

Κανέλα

Εκτέλεση

Με ένα πιρούνι λιώνουμε τη Γλυκιά Μυζήθρα ή το Μυζηθρουλά-κη Καλογεράκη.

Προσθέτουμε τα αυγά, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα και το ξύσμα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Σε ένα πυρέξ στρώνουμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας και τα βουτυρώνουμε ελαφρά.

Αδειάζουμε τη γέμιση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά.

Σερβίρουμε με το υπόλοιπο μέλι, ζάχαρη άχνη και κανέλα.

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin