Σαλάτα με αντίδια και ανθότυρο ξηρό

  • 10
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 10
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 4
    Μερίδες
  • 1
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά:

1 σαλάτα αντίδια

4 κολοκυθάκια ανθού

Χυμό ενός λεμονιού

Ελαιόλαδο

Αλάτι

2 φέτες ανθότυρο ξηρό Καλογεράκη κομμένες στη μέση

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά τη σαλάτα και την αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει. Αφαιρούμε τα σκληρά κοτσάνια, βάζουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε ελαιόλαδο και αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5-10 λεπτά να μαλακώσει ελαφρώς. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες. Σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο ψήνουμε το ανθότυρο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Βάζουμε σε μια πιατέλα τη σαλάτα, από πάνω τα κολοκυθάκια και το ψημένο ανθότυρο. Στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι και λίγο πιπέρι.

Tips: Προσθέτουμε στο τέλος το λεμόνι για να μην οξυδωθεί η σαλάτα και χάσει το ζωηρό της χρώμα.

 

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin