Παστουρμαδόπιτα με Tυρι-γανάτο

  • 10
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 45
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 4
    Μερίδες
  • 2
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
500 γρ. τυρι-γανάτο Καλογεράκη
4 ντομάτες, ξεφλουδισμένες
8 φέτες παστουρμά, λεπτοκομμένες
1 ασπράδι αυγού
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σουσάμι

Εκτέλεση

Τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη το τυρί, κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και αφαιρούμε τους σπόρους. Σε ένα ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε τη μισή ποσότητα του τυριού. Προσθέτουμε σε στρώσεις τις ντομάτες και τον παστουρμά, τελειώνουμε με το υπόλοιπο τυρί και λίγο πιπέρι. Κλείνουμε την πίτα με το άλλο φύλλο σφολιάτας, αλείφουμε με το ασπράδι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε στους 180ο C για 45-50’ και σερβίρουμε.

Tips:
-Μπορούμε να προσθέσουμε μια ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin