Ντάκος με κολοκυθάκια και Ξυνομυζήθρα Κρήτης Π.Ο.Π.
-
30Λεπτά προετοιμασίας
-
40Λεπτά μαγειρέματος
-
4Μερίδες
-
1Βαθμός Δυσκολίας
Υλικά:
4 κολοκυθάκια σε ροδέλες
200 γρ. ντοματίνια
200 γρ. Ξυνομυζήθρα Κρήτης Π.Ο.Π.
10 παξιμάδια κρητικά
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
Φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση:
- Σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τα κολοκυθάκια, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 40-45 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Βγάζουμε τα κολοκυθάκια, κάνουμε την ίδια διαδικασία για τα ντοματίνια και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε βαθύ πιάτο, βάζουμε κάτω τα παξιμάδια, από πάνω τα κολοκυθάκια, τα ντοματίνια και την Ξυνομυζήθρα Κρήτης Π.Ο.Π..
- Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο θυμάρι.
Tips:
- Αφήνουμε ιδανικά να σταθεί για 10-15 λεπτά ώστε τα παξιμάδια να τραβήξουν υγρασία από τα λαχανικά και να μαλακώσουν.