Μακαρονάδα με σολομό, μυζήθρα με υπόξινη γεύση και κάπαρη

  • 30
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 20
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 4
    Μερίδες
  • 1
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά


300 γρ. ζυμαρικά, βρασμένα
300 γρ. φρέσκο φιλέτο σολομού
2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες

150 γρ. ξυνομυζήθρα Καλογεράκη
100
ml κρέμα γάλακτος
50
ml λευκό κρασί
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.σ. κάπαρη
20
ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι


Για το σερβίρισμα
Βασιλικό

Εκτέλεση

Σε ένα σκεύος βάζουμε τον σολομό, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 20’ στους 180ο C. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, προσθέτουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα, το ξύσμα, αλάτι πιπέρι και μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα προσθέτουμε τον σολομό. Ανακατεύουμε, σπάζοντας τον σολομό σε κομμάτια και αποσύρουμε. Προσθέτουμε την κάπαρη, την ξυνομυζήθρα και σερβίρουμε αμέσως με βασιλικό.


Tips:
Εκτός από σολομό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τόνο σε νερό ή φιλέτο μπακαλιάρου

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin