Γραβιέρα Light - Σύμμαχος στην απώλεια βάρους

Η ισορροπημένη διατροφή όσον αφορά στην ποιότητα και την ποσότητα των τροφών αποτελεί έναν καθοριστικό παράγοντα της διατήρησης βάρους αλλά ακόμα και της απώλειας εάν αυτό είναι απαραίτητο.

Έτσι είναι ιδιαίτερα σημαντική η επιλογή των κατάλληλων τροφών. Τροφές χαμηλές σε λιπαρά και αλάτι είναι οι ιδανικές επιλογές για την εξασφάλιση της ισορροπημένης διατροφής στο καθημερινό διαιτολόγιο προστατεύοντας την υγεία μας.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούν μια ομάδα τροφίμων που πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στην καθημερινή μας διατροφή. Είναι πλούσια σε ασβέστιο, φώσφορο, βιταμίνη D καθώς και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.

Το ίδιο ισχύει κα για τα τυριά. Συγκεκριμένα, η γραβιέρα περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας που σημαίνει ότι μπορεί να μας χορτάσει ευκολότερα σε σχέση με άλλα τρόφιμα και άρα να βοηθήσει να αποφύγουμε περιττά τσιμπολογήματα που συχνά ευθύνονται για την αποτυχία μιας δίαιτας. Όμως, είναι από τα είδη τυριών που έχουν αρκετές θερμίδες και λιπαρά ανά μερίδα (30γρ) καθώς και υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όταν κάποιος κάνει δίαιτα πρέπει να ξεγράψει τη γραβιέρα ή/ και άλλα πιο λιπαρά τυριά. Μπορούν και αυτά να παραμείνουν στη διατροφή μας, σε μικρότερες ποσότητες ή να προτιμήσουν τη Γραβιέρα Light Καλογεράκη που  θα βρούνε σε όλα τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ. Εξάλλου, η γραβιέρα ως σκληρό τυρί είναι πρωταθλητής σε περιεκτικότητα ασβεστίου, οπότε σίγουρα δεν θέλουμε να την αποκλείσουμε από τη διατροφή μας.

Η Γραβιέρα Light Καλογεράκη είναι η πρώτη Γραβιέρα με 30% λιγότερα λιπαρά σε σχέση με τη συνήθη λιποπεριεκτικότητα του αιγοπρόβειου γάλακτος που χρησιμοποιείται κατά την παρασκευή της Γραβιέρας (Λιποπεριεκτικότητα επί ξηρού 48%-56%).

Εκτός από τα θρεπτικά συστατικά είναι ιδιαίτερα σημαντική η ποιότητα της παραγωγής. Η σταθερά άριστη ποιότητα και γεύση της βασικής πρώτης ύλης του γάλακτος της γραβιέρας Light Καλογεράκη, βασίζεται στο γεγονός ότι προέρχεται από ζώα που βόσκουν ελεύθερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης και τρέφονται από την πλούσια σε θρεπτικά συστατικά χλωρίδα του νησιού.

Ακόμα, αποτελεί ένα ελληνικής προέλευσης και παραγωγής προϊόν. Έτσι με την επιλογή του ενισχύουμε και την τοπική παραγωγή γνωρίζοντας την προέλευση της πρώτης ύλης.

Συνοψίζοντας, καλά τα νέα για τους λάτρεις της γραβιέρας αφού η Light εκδοχή της μπορεί να ενταχθεί και να καταναλωθεί σε όλα τα γεύματα σας από το πρωινό μέχρι το βραδινό και να γίνει σύμμαχος στην προσπάθειά μας να χάσουμε τα περιττά κιλά.

 

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin