Κέικ με Γλυκιά Μυζήθρα και κόκκινα φρούτα

  • 15
    Λεπτά προετοιμασίας
  • 50
    Λεπτά μαγειρέματος
  • 8
    Μερίδες
  • 1
    Βαθμός Δυσκολίας

Υλικά

250 γρ. Γλυκιά Μυζήθρα Καλογεράκη
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
40ml γάλα
75 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κ.γ. baking powder
¼ κ.γ. αλάτι
2 κάψουλες βανιλλίνη
100 γρ. κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα

Για την επικάλυψη:

Λίγη άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γάλα με το λεμόνι. Σε ένα άλλο μπωλ  το αλεύρι, τη ζάχαρη,  το baking powder και  το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη Γλυκιά Μυζήθρα Καλογεράκη για 3’, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού και τις βανίλιες, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να πάρει το μείγμα κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα σε 3 δόσεις, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις και τέλος προσθέτουμε τα παγωμένα κόκκινα φρούτα.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψί 20-22 εκ. ή φόρμα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 180ο C.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.


TipsΦροντίζουμε ώστε τα καταψυγμένα κόκκινα φρούτα να μην έχουν αποψυχθεί.

pointer-b pointer-r pointer-t sc-fb sc-ins sc-lin sc-yt sc-pin